Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στην κατασκευή εργοστασίου στην Κίνα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla

Κοντά στην κατασκευή εργοστασίου στην Κίνα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla
Η Tesla είναι η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία των Η.Π.Α., με κεφαλαιοποίηση πάνω από 60 δισ. δολάρια!
Πολύ κοντά στην κατασκευή εργοστασίου στην Κίνα βρίσκεται η πρωτοποριακή –αμερικανική– αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, του οραματιστή Elon Musk, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22 Ιουνίου 2017), βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την κοινοπολιτεία της Σαγκάη.
Η Tesla έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα για να αποφύγει την επιβολή φόρου 25% στα εισαγόμενα οχήματα.
Βέβαια, η εταιρεία δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία εργοστασίου, αλλά αρκέστηκε να δηλώσει πως αναμένει να «καθορίσει σαφέστερα» τα σχέδια παραγωγής της Κίνας μέχρι το τέλος του 2017.
Η κομουνιστική κυβέρνηση της Κίνας απαιτεί από τις ξένες εταιρείες να έχουν Κινέζο εταίρο –με μερίδιο 50%– στις νέες επιχειρήσεις κατασκευής αυτοκινήτων, με τα «βλέμματα» όλων να στρέφονται στην Tencent Holdings, τον «γίγαντα» του διαδικτύου που είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας.
Νωρίτερα φέτος, η Tencent απέκτησε μερίδιο 5% στην Tesla, έναντι 1,8 δισ. δολαρίων.
Η Tesla είναι η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία των Η.Π.Α., με κεφαλαιοποίηση πάνω από 60 δισ. δολάρια, αλλά δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει ετήσιο κέρδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης