Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani: Άδικο να αφεθεί μόνο σε Ελλάδα και Ιταλία η ευθύνη για τον έλεγχο της Μεσογείου

Tajani: Άδικο να αφεθεί μόνο σε Ελλάδα και Ιταλία η ευθύνη για τον έλεγχο της Μεσογείου
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι το δικαίωμα ασύλου, όπως και η αλληλεγγύη, αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε.
Είναι άδικο να αφεθεί μόνο στην Ελλάδα και στην Ιταλία η ευθύνη για τον έλεγχο της Μεσογείου και τις επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα, δήλωσε σήμερα (22/6/2017) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, κατά την παρέμβασή του στο πρώτο μέρος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο Tajani υπογράμμισε ότι «η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη όχι μόνο για να αναδιανεμηθούν με αυτόματο και αλληλέγγυο τρόπο οι αιτούντες άσυλο από τις χώρες που λαμβάνουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό αιτήσεων, αλλά και για να καταστούν ομοιόμορφα τα κριτήρια χορήγησης ασύλου σε όλη την Ε.Ε.».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ακόμη ότι το δικαίωμα ασύλου, όπως και η αλληλεγγύη, αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα χέρια διακινητών ανθρώπινων υπάρξεων».
«Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα την παράνομη μετανάστευση.
Το σημερινό σύστημα κατανομής των βαρών έχει αποτύχει.
Όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. καλούνται να αποφασίσουν χωρίς καθυστέρηση σχετικά με τη μεταρρύθμιση του δικαιώματος ασύλου», τόνισε ο Tajani, σημειώνοντας ότι από το 2012, η Ε.Ε. έχει λάβει περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια αιτήσεις ασύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης