Τελευταία Νέα
Διεθνή

Franklin Templeton: Κοιτάμε έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πιο δυνατές ευκαιρίες

tags :
Franklin Templeton: Κοιτάμε έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πιο δυνατές ευκαιρίες
Συμβουλεύει να κοιτάξει κανείς πέρα από τους... Ταύρους και τις Αρκούδες της αγοράς
Το αναμενόμενο ράλι των μετοχών στις ΗΠΑ φαίνεται να πλησιάζει, κατά την επενδυτική Franklin Templeton, που εφιστά ωστόσο την προσοχή στους πελάτες της, αφού διάφοροι οικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ έχουν κόψει ταχύτητα και η νομισματική πολιτική παραμένει αυστηρή, παρά τις αυξήσεις επιτοκίων.
Η Franklin Templeton εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε όσους επενδύουν σε ακριβές μετοχές και σε εκείνες που παραδοσιακά κατέγραφαν υψηλές επιδόσεις.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών έχουμε δει ένα ράλι σε μετοχές, οι οποίες έχουν ανακάμψει από τα 20ετή χαμηλά που κατέγραφαν το 2015.
Το ερώτημα που έχουμε θέσει πλέον είναι: Πού είναι η επόμενη τσέπη μακροπρόθεσμης πιθανής ευκαιρίας για παγκόσμιους επενδυτές;
Κατά τους αναλυτές της Franklin Templeton, μπορεί η Wall να φαίνεται εξαιρετικά ελκυστική σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο συμβουλεύει να κοιτάξει κανείς πέρα από τους... Ταύρους και τις Αρκούδες της αγοράς.
Οι μη αμερικανικές μετοχές εμφανίζονται υποτιμημένες, έχουν υποφέρει από τις αμερικανικές μετοχές, αλλά διαθέτουν ενδεχόμενους καταλύτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη τους.
Κατά τους ίδιους, υπάρχει επίσης μια ισχυρή ιστορική σχέση μεταξύ αξίας και μη αμερικανικών μετοχών.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι μη αμερικανικές μετοχές της Wall τείνουν να ξεπεράσουν τις αμερικανικές μετοχές όταν αρχίζει να ανεβαίνει η αξία τους.
Κυρίως λόγω της εντονότερης εκπροσώπησης των κυκλικών τομέων στις αγορές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και το γενικότερα του υψηλότερου επιπέδου μόχλευσης στις αγορές αυτές, λόγω υψηλότερου σταθερού κόστους και της λιγότερο ευέλικτης εργασίας.
"Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι μετοχές των ΗΠΑ γενικά φαίνονται ακριβές και προσφέρουν περιορισμένες προοπτικές μακροπρόθεσμης απόδοσης από τα σημερινά επίπεδα όταν μετριούνται σε σχέση με τη δική τους μακρά ιστορία", επισημαίνουν.
Ο σημερινός δείκτης κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (CAPE) υποδηλώνει συνολική πραγματική απόδοση 10 ετών (συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων και του πληθωρισμού) περίπου 5% ετησίως.
Με ένα CAPE 11-12, τόσο οι ευρωπαϊκές όσο και οι αναδυόμενες αγορές έχουν πρόσφατα διαπραγματευτεί σε επίπεδα ιστορικά συμβατά με τα διψήφια πραγματικά ετήσια κέρδη τα επόμενα 10 χρόνια, σημειώνει η Franklin Templeton.
Για να καταλήξει: Όπως πάντα, όταν οι κύκλοι της αγοράς ωριμάσουν, η μακροπρόθεσμη αξία συχνά ενισχύεται. Σκοπεύουμε να κοιτάξουμε έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πιο δυνατές ευκαιρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης