Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραγασάκης: Η έξοδος στις αγορές είναι μέσον όχι αυτοσκοπός - Στόχος να βγούμε από την επιτροπεία

tags :
Δραγασάκης: Η έξοδος στις αγορές είναι μέσον όχι αυτοσκοπός - Στόχος να βγούμε από την επιτροπεία
"Ενδεχομένως να γίνει "δοκιμαστική" έξοδος και μέσα στο 2017", είπε χαρακτηριστικά
"Η έξοδος στις αγορές είναι μέσον όχι αυτοσκοπός", δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Γιάννης Δραγασάκης, περιγράφοντας ως στόχο της κυβέρνησης το "να βγούμε από επιτροπεία και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας".
Τόνισε, πάντως, πως κατά την έξοδο στις αγορές σημασία θα έχουν τα επιτόκια δανεισμού.
"Ενδεχομένως να γίνει "δοκιμαστική" έξοδος και μέσα στο 2017", είπε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε πως "η κρίση δημιουργεί ανάγκη συνεργασιών", αναφέροντας συγκεκριμένα ότι "σε κάποιους τομείς υπάρχει καλύτερο κλίμα συνεννόησης, όπως στην εξωτερική πολιτική".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο "σχέδιο κυβέρνησης να μπούμε στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων", ενώ μιλώντας για την Αναπτυξιακή Τράπεζα έκανε λόγο για ένα θεσμό "για σχεδιασμό, συντονισμό και χρηματοδότηση".
ρέπει να δημιουργηθεί, θα βοηθήσει ως μέρος του συστήματος", είπε, επισημαίνοντας ότι "είναι εργαλείο για ταχύτερη μείωση ανεργίας"
Μεταξύ άλλων δήλωσε πως "υπάρχουν προβλήματα και αντιφάσεις κατά το πέρασμα από το παλιό σύστημα στο νέο σύστημα, χρειάζεται προσπάθεια".
"Θέλουμε ξένες επενδύσεις, αλλά πρώτα αναζωογόνηση ελληνικής επενδυτικής δραστηριότητας", είπε ακόμη, και τέλος διαβεβαίωσε πως "έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δυναμικής επανεκκίνησης της χώρας".

www.bankingnews.gr
  1. Θέλουμε ξένες επενδύσεις, αλλά πρώτα αναζωογόνηση ελληνικής επενδυτικής δραστηριότητας

     
  2.  

    Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δυναμικής επανεκκίνησης της χώρας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης