Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτή εικόνα στη Wall Street, κόντρα στο ράλι σε πετρέλαιο και υγεία

tags :
Οριακές μεταβολές και μεικτή εικόνα στη Wall Street, κόντρα στο ράλι σε πετρέλαιο και υγεία
Τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών για τους δείκτες Dow Jones και S&P 500
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (22/6/2017) η Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να καταγράφουν την τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, παρά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου από τα πολύμηνα χαμηλά και το ράλι στον κλάδο της υγείας.
Ο Dow Jones Industrial average έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06%, στις 21.397,29 μονάδες, με τη μετοχή της UnitedHealth να ενισχύεται κατά 0,72%.
Ο S&P 500 υποχώρησε οριακά κατά 0,05% και έκλεισε στις 2.434,50 μονάδες, παρά την άνοδο άνω του 1% στον κλάδο υγείας.
Ωστόσο, οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα υποχώρησαν κατά 0,6%, καθώς οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες περίμεναν τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των τελευταίων stress tests.
Ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,04% υψηλότερα, στις 6.236,69 μονάδες.



Οι μετοχές των νοσοκομείων και των ιατρικών υπηρεσιών ενισχύονταν κατά 8% σήμερα, σε συνέχεια της παρουσίασης του νομοσχεδίου για την υγεία από τους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία, το οποίο φαίνεται να είναι ευνοϊκότερο για τις αντίστοιχες επιχειρήσεις, από την αρχική πρόταση της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με τους «New York Times», το νομοσχέδιο των 142 σελίδων, με το οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν το Obamacare, θα δημιουργήσει ένα νέο σύστημα ομοσπονδιακών φορολογικών πιστώσεων για να βοηθήσει τους πολίτες να αγοράσουν ασφάλιση υγείας, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στα κράτη τη δυνατότητα να μειώσουν πολλά από τα οφέλη που απαιτούνται από τον νόμο περί προσιτής φροντίδας, όπως η φροντίδα μητρότητας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και η ψυχική υγεία.
Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε στραμμένη στις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου, το οποίο ανέκαμψε από τα χαμηλά 10 μηνών που «άγγιξε» χθες (21/6).
Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου για το αργό ενισχύθηκαν κατά 0,5% ή κατά 0,21 δολ., στα 42,74 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, το επενδυτικό κλίμα παραμένει αρνητικό, λόγω των ανησυχιών για την επίμονη υπερ-προσφορά.
Παρά την πτώση που καταγράφηκε στα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ, η παραγωγή σχιστολιθικού αυξήθηκε για ακόμα μία εβδομάδα, φτάνοντας στα 9,35 εκατ. βαρέλια, ποσοστό αυξημένο κατά +8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, το ζήτημα της αμερικανικής παραγωγής δείχνει να προβληματίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, ώστε χθες ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν να δηλώσει ότι πλέον ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω εμβάθυνσης των περικοπών.
Χθες, το αργό διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2016, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, είχε καταγράψει «βουτιά» άνω του 2%.
Από τα τέλη του Φεβρουαρίου 2017, το αργό καταγράφει απώλειες της τάξεως του 20%, «σβήνοντας» τα κέρδη που είχε σημειώσει μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και άλλων χωρών να περικόψουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τους πρώτους έξι μήνες του έτους.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, που έδειξαν μια ελαφριά τους άνοδο κατά μόλις 3.000 για την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που επηρεάζει ελάχιστα την αυξανόμενη δυναμική της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Συγκεκριμένα, οι συνολικές αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουνίου αυξήθηκαν στις 241.000, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 240.000.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι και κερδισμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι χαμένοι και κερδισμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι χαμένοι και κερδισμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης