Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση περνούν Ουγγαρία και Πολωνία μετά την κριτική που δέχθηκαν από τον Macron

tags :
Στην αντεπίθεση περνούν Ουγγαρία και Πολωνία μετά την κριτική που δέχθηκαν από τον Macron
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Macron δήλωσε ότι οι χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες της Ένωσης θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες
Η Ουγγαρία και η Πολωνία πέρασαν σήμερα στην αντεπίθεση επικρίνοντας τον Emmanuel Macron, έπειτα από τις προειδοποιήσεις του Γάλλου προέδρου προς τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένα «σουπερμάρκετ» από το οποίο μπορούν να επιλέγουν τα κομμάτια της συμμετοχής τους στο μπλοκ που επιθυμούν, χωρίς να σέβονται τις αξίες της Ένωσης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Macron δήλωσε ότι οι χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες της Ένωσης θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες.
«Ο Γάλλος πρόεδρος είναι πολύ νέος. Έρχεται εδώ για πρώτη φορά», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Mihály Orbán στους δημοσιογράφους κατά την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Beata Maria Szydło κατηγόρησε τον Macron ότι προβάλει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την αντιπάθειά του προς τα κράτη της κεντρικής Ευρώπης. «Είναι καλό να μιλάμε με γεγονότα και να μην χρησιμοποιούμε στερεότυπα», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης