Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Δοκιμή πυραυλικού κινητήρα – Εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Β. Κορέα: Δοκιμή πυραυλικού κινητήρα – Εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου
Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στην προσπάθεια της Β. Κορέας να κατασκευάσει πύραυλο που μπορεί να φτάσει στις ΗΠΑ αναφέρουν Αμερικάνοι αξιωματούχοι
Στη δοκιμή ενός νέου πυραυλικού κινητήρα προχώρησε η Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αναπτύξει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που θα ήταν ικανός να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζουν Αμερικάνοι αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με το BBC, η δοκιμή αυτή γίνεται σε μια περίοδο όπου η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας εξακολουθεί να είναι στο κόκκινο λόγω των πυρηνικών φιλοδοξιών της Β. Κορέας.
Παρά τη διεθνή κατακραυγή η Βόρεια Κορέα έχει αυξήσει τις δοκιμές και τις εκτοξεύσεις πυραύλων με απώτερο στόχο την ανάπτυξη ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, με τον υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να υποστηρίζει πως η Β. Κορέα είναι αναπόφευκτο πως θα φτάσει στο στόχο της.
Το θέμα της Β.Κορέας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη διακυβέρνηση Trump, ο οποίος πρόσφατα υποστήριξε πως παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κίνα, η Β.Κορέα εξακολουθεί να συνιστά πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης