Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το μάθημα από την απότομη πτώση του ethereum στα 10 σεντς από τα 300 δολ.

tags :
CNBC: Το μάθημα από την απότομη πτώση του ethereum στα 10 σεντς από τα 300 δολ.
Οι αγορές ψηφιακών νομισμάτων έχουν δείξει ότι εξακολουθούν να μην μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλη ζήτηση 
Αυτό που συνέβη αυτή την εβδομάδα με το ethereum δείχνει γιατί οι αγορές ψηφιακών νομισμάτων έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να γίνουν ασφαλείς για trading μεγάλου μεγέθους.
Ειδικότερα την Τετάρτη (21/6/2017), μια εντολή πώλησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων συνέβη στην πλατφόρμα GDAX για το ethereum.
Αυτό πυροδότησε μια σειρά γεγονότων με αποτέλεσμα το ethereum να υποχωρήσει στα 10 σεντς από τα 300 δολ. μέσα σε μία μόνο συναλλαγή.
Οι εντολές stop loss που ακολούθησαν συνέβαλαν στην προσωρινή πτώση.
Το ίδιο θέμα συνέβαλε στο flash crash τον Μάιο του 2010 που έστειλε τον Dow Jones να υποχωρήσει σχεδόν 1.000 μονάδες για να ανακάμψει λίγο αργότερα.
Από το τότε οι Αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν τον μηχανισμό limit up και limit down ώστε να συγκρατούν τις μετοχές έπειτα από απότομες διακυμάνσεις άνω του 5%.
«Αυτό που κάνουμε στο χρηματιστήριο για να αποτρέψουμε τα flash crashes, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων» είπε ο Joe Saluzzi της Themis Trading και πρόσθεσε «έχει μια μεγάλη αγορά που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη τώρα.
Πως θα προσελκύσεις μεγάλους επενδυτές;».
Ωστόσο, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν δείξει ότι εξακολουθούν να μην μπορούν να υποστηρίξουν εκτεταμένη ζήτηση ή εφαρμογή.
«Οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι από αυτό που διαβάζουν, αλλά ειλικρινά δεν υπάρχουν πολλές εμπορικές δομές εκεί έξω που έχουν αναπτυχθεί πραγματικά», δήλωσε ο Jim Pratt, SVP και GM της WEX Virtual Payments.
«Αναπόφευκτα, αν κάτι μπορεί να γίνει γρηγορότερα και φθηνότερα με περισσότερη διαφάνεια, οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να ρυθμίσουν και να παρακολουθήσουν αυτό το θέμα» επεσήμανε.
Η υψηλή ζήτηση για το ethereum αυτό το βράδυ μπλόκαρε το δίκτυο, ενώ η GDAX ανακατεύτηκε για να διαχειριστεί τα απόνερα από την μεγάλη εντολή πώλησης «πολλών εκατομμυρίων δολαρίων» και τελικά την αποκατάσταση των συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης