Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε θετικό έδαφος παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο 2017 - Στις 55,7 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Σε θετικό έδαφος παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο 2017 - Στις 55,7 μονάδες ο σύνθετος PMI
Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στο ενιαίο νομισματικό μπλοκ κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων έξι ετών
Σε θετικό έδαφος εξακολουθεί να παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα και τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (23/6) στοιχεία της Markit, αν και κατέγραψε ελαφριά επιβράδυνση σε σύγκριση με τα υψηλά έξι ετών που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,7 μονάδες, έναντι 56,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τον κλάδο υπηρεσιών να συντελεί καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω επιβράδυνση.
Ωστόσο, η δραστηριότητα του ιδιωτιωτικού τομέα στο ενιαίο νομισματικό μπλοκ κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων έξι ετών, όπως τόνισε η Markit.
Σε ότι αφορά τον μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης, η δραστηριότητα άγγιξε τις 57,3 μονάδες, έναντι 56,8 μονάδες τον Μάιο του 2017, με τις Γερμανία και Γαλλία να καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των χωρών.
Σημειώνεται ότι η ανάκαμψη στην οικονομία της Ευρωζώνης εξέπληξε πολλούς αναλυτές, ξεπερνώντας την πολιτκή αστάθεια που επικρατούσε σε αρκετές χώρες, ενώ παράλληλα η ανεργία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης