Τελευταία Νέα
Διεθνή

ValueWalk: Ο τρόπος για επενδύσεις σε bitcoin με μικρότερο ρίσκο

tags :
ValueWalk: Ο τρόπος για επενδύσεις σε bitcoin με μικρότερο ρίσκο
Ο ρόλος των hedge funds στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα
Ένα λιγότερο «επικίνδυνο» τρόπο για επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα, όπως το bitcoin ή το ethereum προτείνει ο Rupert Hargreaves από το οικονομικό δίκτυο ValueWalk.
Όπως επισημαίνει πολλοί έχουν βγάλει πολλά χρήματα από τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και εκεί όπου υπάρχει μια ευκαιρία, υπάρχουν και τα hedge funds.
Ο ίδιος μελέτησε τον δείκτη τιμών κρυπρονομισμάτων (Crypto-Currency Fund Index) από την Eurekahedge.
Η εταιρεία δεδομένων χρησιμοποιεί τον δείκτη για την παρακολούθηση της απόδοσης πέντε ενεργών hedge funds με συμμετοχές σε bitcoin, ethereum κι άλλα ψηφιακά νομίσματα.
Το συμπέρασμα του ήταν ότι ο δείκτης Eurekahedge όχι μόνο νίκησε τα παραδοσιακά hedge funds αλλά εξοβέλισε το bitcoin.
Μεταξύ του Ιουνίου του 2013 και του φετινού Απριλίου, ο δείκτης παρουσιάζει εκπληκτικές αποδόσεις 2.152,32%, έναντι 1.408,11% για τον Bitcoin Price Index.
Σε ετήσια βάση, αυτή είναι μια επιστροφή της τάξης του 125,35% σε σχέση με 102,96%.



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ είναι «λιγότερο ευμετάβλητο» από μια απευθείας επένδυση σε bitcoin ή σε άλλο κρυπτονόμισμα, το επίπεδο της μεταβλητότητας για τον ίδιο τον δείκτη «είναι εκτός χάρτη», σημειώνει ο Hargreaves.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο Eurekahedge σε μια περίοδο 14 μηνών μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2013 και του Ιανουαρίου του 2015, ο Eurekahedge Crypto-Currency Fund Index έχασε σχεδόν το 73% της αξίας του από τα υψηλά του 2013.
Στον αντίποδα, ο Bitcoin Price Index έχασε σχεδόν το 81% της αξίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης