Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Πολύ θετικό το ότι δεν ασχοληθήκαμε με την Ελλάδα αυτή τη φορά

tags :
Merkel: Πολύ θετικό το ότι δεν ασχοληθήκαμε με την Ελλάδα αυτή τη φορά
Ο Mario Draghi έδωσε στους Ευρωπαίους ηγέτες μια αισιόδοξη εικόνα για την ευρωπαϊκή οικονομία, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος 
Πολύ θετικό χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, το γεγονός ότι, αυτή τη φορά, η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. δεν ασχολήθηκε με την Ελλάδα.
Η ίδια υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, έδωσε στους Ευρωπαίους ηγέτες μια αισιόδοξη εικόνα για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, η Merkel υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν έντονες διαβουλεύσεις σε πολλά θέματα, τονίζοντας πως το Συμβούλιο ασχολήθηκε με τα θεμέλια και το μέλλον της Ε.Ε.
«Θέλουμε μια καλύτερη εξασφάλιση συνόρων και κοινό νόμισμα», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.
«Σήμερα είχαμε ένα Συμβούλιο αισιοδοξίας.
Το θέμα είναι να βγάλουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Θα εργαστούμε», επεσήμανε η Merkel.
Η ίδια τόνισε ότι η Ε.Ε. παραμένει στη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει η διαμόρφωση του ευρωπαϊκού ταμείου άμυνας.
Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ψηφιοποίηση.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε εσωτερική αγορά ψηφιοποίησης και ψηφιακού μετασχηματισμού», διευκρίνισε η Merkel.
Επίσης, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για το μεταναστευτικό.
«Πρέπει να πολεμήσουμε τις αιτίες του», δήλωσε.
Παράλληλα, αναφερθείσα στο προσφυγικό ζήτημα, η Merkel υπογράμμισε την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης στην Ελλάδα και στην Ιταλία, εξηγώντας πως αυτή είναι η δική της αντίληψη για την Ευρώπη.
«Εάν είμαστε μαζί γύρω από ένα τραπέζι, εάν έχουμε κοινά εξωτερικά σύνορα, τότε πρέπει μια μέρα να μπω στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ιταλού πρωθυπουργού, οι οποίοι δέχονται κάθε μέρα καινούργιους πρόσφυγες και μετανάστες», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.
«Δεν μπορώ απλά να χαίρομαι που βρίσκομαι στο κέντρο της Ευρώπης και δεν έχω αυτό το πρόβλημα με τους πρόσφυγες.
Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνεις στη θέση των άλλων, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι για να βρούμε ένα συμβιβασμό», προσέθεσε.
Η ίδια δήλωσε ακόμη πως δυστυχώς δεν υπήρξε πρόοδος όσον αφορά τον καταμερισμό του βάρους των προσφύγων εντός της Ε.Ε. και πως θα συνεχίσει να ασκεί πίεση προς την κατεύθυνση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης