Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δε συζητήθηκε το Brexit στη Σύνοδο Κορυφής – Αυτό είναι δουλειά του Barnier

Juncker: Δε συζητήθηκε το Brexit στη Σύνοδο Κορυφής – Αυτό είναι δουλειά του Barnier
Ο κ. Barnier είναι ο ειδικός διαπραγματευτής της Ε.Ε. για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ, ενώ την αντίστοιχη θέση από πλευράς Λονδίνου κατέχει ο David Davis
Οι «27» της Ε.Ε. δεν συζήτησαν στη Σύνοδο Κορυφής (22-23 Ιουνίου 2017) με την Theresa May σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Brexit, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean Claude Juncker.
Όπως σχολίασε, αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου στις Βρυξέλλες, «αυτό είναι δουλειά του Michel Barnier».
Ο κ. Barnier είναι ο ειδικός διαπραγματευτής της Ε.Ε. για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ, ενώ την αντίστοιχη θέση από πλευράς Λονδίνου κατέχει ο David Davis.
Χθες, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May, στο πλαίσιο της Συνόδου, ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή της θα επιτρέψει στους μη Βρετανούς πολίτες «που έφτασαν νόμιμα» στο Ηνωμένο Βασίλειο να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους σε υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και λοιπά προνόμια, μετά το πέρας του Brexit, σε μία προσπάθεια να βρει κοινό έδαφος με τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν μία μικρή υποχώρηση από πλευράς Λονδίνου, η οποία αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για τα εκατομμύρια των πολιτών που έχουν μεταναστεύσει στο νησί, μεταξύ των οποίων και πολλές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης