Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Κατώτερη των προσδοκιών η προσφορά της May για τα δικαιώματα των πολιτών

Tusk: Κατώτερη των προσδοκιών η προσφορά της May για τα δικαιώματα των πολιτών
 Η προσφορά θα μπορούσε να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους πολίτες της Ε.Ε. των 27 που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 
«Κατώτερη των προσδοκιών μας» ήταν η προσφορά της Βρετανίας σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Μιλώντας μετά την παρουσίαση από τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, των σχεδίων της για τους πολίτες της Ε.Ε. που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Tusk δήλωσε ότι η προσφορά θα μπορούσε να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους πολίτες της Ε.Ε. των 27 που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Τα δικαιώματα των πολιτών αποτελούν την προτεραιότητα για την Ε.Ε. των 27», δήλωσε ο Tusk, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε πλήρη δικαιώματα για τους πολίτες της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι χαμηλότερη από τις προσδοκίες μας και υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασης των πολιτών.
Αλλά υπόκειται στη διαπραγματευτική μας ομάδα να αναλύσει την προσφορά γραμμή-γραμμή μόλις την παραλάβουμε εγγράφως», συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Γενικά, σύμφωνα με τον Tusk, το Brexit δεν απασχόλησε πολλή ώρα τη Σύνοδο Κορυφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης