Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Vestas η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ανεμογεννητριών παγκοσμίως θέλει να επεκταθεί στις νέες αγορές

tags :
Η Vestas η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ανεμογεννητριών παγκοσμίως θέλει να επεκταθεί στις νέες αγορές
Η Vestas αυτή την εβδομάδα εισήγαγε ακόμη μια νέα ανεμογεννήτρια που θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια τυφώνων και τροπικών καταιγίδων, που μπορεί να χτυπήσουν τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία
Η Vestas ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών στον κόσμο, επιθυμεί να επεκταθεί στη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Ασίας, καθώς θέλει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις νέες αγορές, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Vestas Wind σε συνέντευξη του την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.
Η Vestas θέλει να είναι "πρωτοπόρος στις νέες αγορές", δήλωσε ο CEO Anders Runevad "Υπάρχουν αγορές στη Μέση Ανατολή που ελπίζουμε ότι θα ανοίξουν, ενώ στην ασιατική περιοχή του Ειρηνικού υπάρχουν αγορές που ανοίγουν τώρα ή έχουμε πολλές πιθανότητες όταν ανοίξουν", δήλωσε.
"Αυτές οι αγορές έχουν αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες."
Η Vestas αυτή την εβδομάδα εισήγαγε ακόμη μια νέα ανεμογεννήτρια που θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια τυφώνων και τροπικών καταιγίδων, που μπορεί να χτυπήσουν τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία.
Τα σχόλια ακολουθούν μια ανακοίνωση που την περασμένη εβδομάδα ότι η Vestas θέλει να εισχωρήσει στη Ρωσία, όπου η δανική εταιρεία σχεδιάζει εγκαταστάσεις μετά τη σύναψη συμβάσεων για την προμήθεια στροβίλων στην Fortum.
"Η Ρωσία έχει πολλές δυνατότητες", δήλωσε ο Runevad.
"Ήμασταν πάντα καλοί στην πρωτοποριακή ανάπτυξη των νέων αγορών".
Παρόλα αυτά εκτιμά ότι η Ρωσία "μπορεί να γίνει μια καλή αγορά μεσαίας κατηγορίας".
Η εταιρεία κινείται σε νέες περιοχές καθώς το πολιτικό τοπίο γίνεται όλο και λιγότερο σίγουρο.
Οι επενδυτές πούλησαν τις μετοχές της Vestas νωρίτερα τον Ιούνιο 2017, μετά την απόφαση του Donald Trump να μην συμμετάσχουν οι ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Η Vestas δήλωσε η απόφαση αυτή δεν θα την κάνει να αλλάξει τη στρατηγική της για τη Βόρεια Αμερική, καθώς η πολύ σημαντική φορολογική πίστωση παραγωγής, η οποία αποτελεί κίνητρο για τους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παραμένει σε ισχύ για το άμεσο μέλλον.
"Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως στο άμεσο μέλλον", δήλωσε ο Runevad.
"Κοιτώντας λίγο πιο μπροστά, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Ινδία θα είναι η επόμενη πρόκληση.
Στην Κίνα η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αυξάνεται", ανέφερε.
"Εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αγορά όχι μόνο για την αιολική, αλλά και για άλλες μορφές ενέργειας".
Ο Runevad δήλωσε ότι η Vestas θέλει να γίνει η μεγαλύτερη ξένη εταιρεία αιολικής ενέργειας στην Κίνα, αλλά αναγνώρισε ότι πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κυριαρχήσει στην αγορά με τον ίδιο τρόπο όπως σε άλλες περιοχές.
Για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, η εταιρεία εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες.
"Γι 'αυτό έχουμε δώσει έμφαση στο κομμάτι αυτό", δήλωσε ο Runevad.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η Vestas αγόρασε το γερμανικό πάροχο Availon για 88 εκατ. ευρώ και την UpWind στις ΗΠΑ για 60 εκατ. δολάρια.
"Οι δύο εξαγορές που πραγματοποιήσαμε ήταν οι μεγαλύτεροι ανεξάρτητοι πάροχοι που υπήρχαν στην αγορά", δήλωσε ο Runevad.
"Αν βρούμε κάτι παρόμοιο που έχει μια λογική, σίγουρα ενδιαφερόμαστε να το εξετάσουμε".

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης