Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στη Wall Street, εν αναμονή οικονομικών στοιχείων - Άνοδος των τραπεζικών μετοχών μετά τα stress tests

tags :
Οριακή πτώση στη Wall Street, εν αναμονή οικονομικών στοιχείων - Άνοδος των τραπεζικών μετοχών μετά τα stress tests
Οι επενδυτές αναμένουν ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και ομιλίες αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ
Με οριακές απώλειες άνοιξε σήμερα (23/6/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και ομιλίες αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με νέες αυξήσεις επιτοκίων, εν μέσω και των ανησυχιών σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου.
Περί τις 16:45, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,24%, στις 21.346,59 μονάδες, με τη μετοχή της Caterpillar να καταγράφει απώλειες σχεδόν 1%, μετά την υποβάθμισή της από την Deutsche Bank.
Ο S&P 500 κινείτο μόλις κατά 0,08% χαμηλότερα, στις 2.432,55 μονάδες, παρά την άνοδο των τραπεζικών μετοχών στον απόηχο της χθεσινής δημοσίευσης των αποτελεσμάτων των stress tests από τη Fed.
Ο Nasdaq κατέγραφε απώλειες 0,23% και κινείτο στις 6.221,89 μονάδες.



Τα αποτελέσματα των stress tests που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι τα 34 υπό εξέταση τραπεζικά ιδρύματα έχουν ισχυρά επίπεδα κεφαλαίου και θα διατηρήσουν την ικανότητά τους να δανείζουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ακόμη και σε περίπτωση μίας ευρείας κρίσης.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σήμερα υπό πίεση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία για τις εξέδρες εξορύξεων στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας.
Συγκεκριμένα, περί τις 16:55, το Brent υποχωρεί κατά 0,1%, στα 45,2 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό καταγράφει απώλειες 0,2% και διαμορφώνεται στα 42,6 δολ. ανά βαρέλι.
Λόγω της σημαντικής πτώσης που έχει καταγράψει το πετρέλαιο το τελευταίο διάστημα, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί θα μπορούσαν να αναθεωρήσουν τα μελλοντικά τους σχέδια, περιορίζοντας την εγκατάσταση γεωτρύπανων.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής το πετρέλαιο έχει απωλέσει σχεδόν 20% από τις τιμές στις οποίες βρισκόταν κατά την έναρξη του έτους, καθώς οι επενδυτές έχουν αρχίσει να χάνουν την ελπίδα τους απέναντι στην προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την ενεργειακή αγορά.
Η πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 4% αυτή την εβδομάδα, έχει επιδεινώσει τις ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Fed θα μπορούσε να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους.
Εξάλλου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,1% τον Μάιο του 2017.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης