Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ο Putin έδινε απευθείας οδηγίες ώστε να εκλεγεί ο Trump

Washington Post: Ο Putin έδινε απευθείας οδηγίες ώστε να εκλεγεί ο Trump
Ο μυστικός αγώνα του Obama ώστε να τιμωρήσει τη Ρωσία για την επέμβαση της στις αμερικανικές εκλογές
Απευθείας οδηγίες ώστε να βοηθήσει στην εκλογή του Donald Trump έδινε ο Vladimir Putin, σύμφωνα με έκθεση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ.
Όπως αποκαλύπτει η Washington Post ο πρώην πρόεδρος Obama έλαβε μια μυστικη έκθεση της CIA τον Αύγουστο του 2016, στην οποία αναφέρεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος διηύθυνε προσωπικά την εκστρατεία στον κυβερνοχώρο με στόχο να ενισχυθεί ο Donald Trump και να αποδυναμωθεί η Hillary Clinton πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.
Ο τότε διευθυντής της CIA John Brennan δεν ανέφερε καν το περιεχόμενο της έκθεσης στην καθημερινή Προεδρική Ενημέρωση και την παρουσίασε μόνον κατ' ιδίαν στον Barack Obama.
Τους πέντε μήνες κατά τους οποίους έμεινε στην εξουσία η κυβέρνηση Ομπάμα, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου από τον Donald Trump, ο τότε πρόεδρος και οι συνεργάτες του συζήτησαν δεκάδες εναλλακτικές για την απόκρουση της ρωσικής επιρροής και την «τιμωρία» της Ρωσίας για τη δράση της, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η ιδέα αμερικανικών κυβερνοεπιθέσεων σε ρωσικές υποδομές, η δημοσιοποίηση πληροφοριών οι οποίες θα μπορούσαν να «ντροπιάσουν» τον πρόεδρο της Ρωσίας ή κυρώσεις οι οποίες θα έπλητταν σκληρά τη ρωσική οικονομία.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τελικό πακέτο μέτρων τα οποία ενέκρινε στα τέλη Δεκεμβρίου ο Obama, ήταν κατώτερο των προσδοκιών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης