Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan Chase: Ήρθε η ώρα οι επενδυτές να προετοιμαστούν για μια «αναταραχή στην αγορά»

tags :
JPMorgan Chase: Ήρθε η ώρα οι επενδυτές να προετοιμαστούν για μια «αναταραχή στην αγορά»
Κοντά σε «χαμηλά επίπεδα ρεκόρ» η μεταβλητότητα της αγοράς, δήλωσε ο Marko Kolanovic της τράπεζας της Νέας Υόρκης
Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές υπήρξαν ασυνήθιστα ήρεμες για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, κάτι που σημαίνει ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για τους επενδυτές να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μια περίοδο «αναταραχής στην αγορά» που πιθανώς να βρίσκεται στον ορίζοντα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της JPMorgan Chase.
Τα assets ρίσκου καταγράφουν ράλι «εδώ και χρόνια», «ρίχνοντας» τη μεταβλητότητα της αγοράς κοντά σε «χαμηλά επίπεδα ρεκόρ», δήλωσε ο Marko Kolanovic, παγκόσμιος επικεφαλής μακροοικονομικής, ποσοτικής και έρευνας παραγώγων στην τράπεζα της Νέας Υόρκης.


«Ενώ η ριζική μεταβλητότητα δεν θα έπρεπε να είναι υψηλή, είναι σαφές για εμάς ότι το σημερινό μακροοικονομικό περιβάλλον δεν εγγυάται μια συνεχή χαμηλή μεταβλητότητα», πρόσθεσε.
«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυξάνει τα επιτόκια στις ΗΠΑ, ενώ ο μετριασμός της νομισματικής τόνωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) θα αρχίσει σύντομα να καταργεί ορισμένους από τους κύριους παράγοντες που υποστήριξαν τις υψηλές αποτιμήσεις των χρηματοπιστωτικών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Kolanovic.
«Μεσοπρόθεσμα, αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε αναταραχές στην αγορά και σε αύξηση της μεταβλητότητας και των “tail risks”», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης