Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Donald Trump προτίθεται να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο για την υγεία, μετά τις αντιδράσεις μέσα στο κόμμα του

tags :
O Donald Trump προτίθεται να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο για την υγεία, μετά τις αντιδράσεις μέσα στο κόμμα του
Ο Trump δήλωσε νωρίτερα ότι οι αλλαγές ενδέχεται να είναι διαθέσιμες για την πρόταση που παρουσιάστηκε από τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας την Πέμπτη, που θα αντικαταστήσει τον νόμο περί υγειονομικής περίθαλψης του πρώην προέδρου Barack Obama
Πρόθυμος να επανεξετάσει το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη και να προχωρήσει σε αναθεώρηση του, είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, μετά την έλλειψη υποστήριξης τεσσάρων Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών, καθώς φέρει το νομοσχέδιο σε ένα "πολύ, πολύ στενό μονοπάτι".
"Δεν είναι ότι αντιτίθενται, θα ήθελαν να περάσουν κάποιες αλλαγές και θα εξετάσουμε αν μπορούμε να το κάνουμε", δήλωσε ο Trump σε συνέντευξή του στο Fox News, που μεταδόθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, χαρακτηρίζοντας την ομάδα συντηρητικών νομοθετών "τέσσερις πολύ καλούς ανθρώπους."
Ο Trump δήλωσε νωρίτερα ότι οι αλλαγές ενδέχεται να είναι διαθέσιμες για την πρόταση που παρουσιάστηκε από τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας την Πέμπτη, που θα αντικαταστήσει τον νόμο περί υγειονομικής περίθαλψης του πρώην προέδρου Barack Obama.
Το σχέδιο θα μειώσει την ενίσχυση στους φτωχούς και θα απαλλάξει τους πλούσιους από έναν φόρο.
"Είμαι φανατικός υποστηρικτής τουο νομοσχεδίου της Γερουσίας #Healthcarebill. Ανυπομονώ να το δω να γίνεται πραγματικότητα!" έγραψε ο Trump στο twitter την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.
Το νομοσχέδιο αποσκοπεί να επιτύχει μία από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του Trump να «καταργήσει και να αντικαταστήσει» τον νόμο του 2010 που πέρασε από τον Barack Obama, το οποίο προέβλεπε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς περισσότερους από πριν.
Η μοίρα του παρέμεινε αβέβαιη αφού οι τέσσερις νομοθέτες αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το σημερινό σχέδιο της Γερουσίας, αφήνοντας τους Ρεπουμπλικάνους χωρίς τις απαιτούμενες ψήφους.
Οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί θεωρούν το νόμο περί προνομιούχης περίθαλψης του Barack Obama ως δαπανηρή κυβερνητική παρεμβολή στην ιδιωτική αγορά.
Οι τέσσερις Ρεπουμπλικανοί, μεταξύ των πιο συντηρητικών μελών της Γερουσίας, δήλωσαν ότι το σχέδιο δεν ορίζει ακριβώς τον ρόλο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας τον αγώνα των Ρεπουμπλικάνων για την αναμόρφωση ενός τομέα, που αντιπροσωπεύει το ένα έκτο της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.
of Kentucky, who has rejected the plan along with fellow Republican Senators Ted Cruz of Texas, Mike Lee of Utah and Ron Johnson of Wisconsin, said fundamental problems still remain that would leave taxpayers subsidizing health insurance companies.
Ο Rand Paul από το Κεντάκι, ο οποίος απέρριψε το σχέδιο μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές Ted Cruz του Τέξας, Mike Lee της Γιούτα και Ron Johnson του Ουισκόνσιν, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν βασικά προβλήματα που θα ανάγκαζαν τους φορολογούμενους να επιδοτούν τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας.
"Θέλω το νομοσχέδιο να μοιάζει περισσότερο με ένα νομοσχέδιο κατάργησης", δήλωσε ο Paul στο MSNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης