Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην ιδιοκτησία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft πέρασε η Τράπεζα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

tags :
Στην ιδιοκτησία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft πέρασε η Τράπεζα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
Οι δανειολήπτες σύμφωνα με τον οίκο,  δεν διέθεταν πραγματικά κεφάλαια και είχαν μεταξύ τους σχέσεις ή με την διοίκηση της τράπεζας
Η Ρωσική Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης (Russian Regional Development Bank) που ελέγχεται από την ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, απόκτησε το 99.99% του μεριδίου της τράπεζας Peresvet που ανήκει στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.
Η εξαγορά της τράπεζας έγινε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύστερα από απόφαση που ελήφθη την 1η Ιουνίου 2107, και με την διαδικασία της κλειστής εγγραφής.
Το Οκτώβριο 2016 ο οίκος Fitch σε έκθεση του ανέφερε ότι η τράπεζα Peresvet, είχε χορηγήσει δάνεια υψηλού ρίσκου 12 δισ. ρουβλίων (περίπου 180 εκατ. ευρώ).
Οι δανειολήπτες σύμφωνα με τον οίκο,  δεν διέθεταν πραγματικά κεφάλαια και είχαν μεταξύ τους σχέσεις ή με την διοίκηση της τράπεζας.
Στις 21 Οκτωβρίου 2016 η Τράπεζα της Ρωσίας διόρισε προσωρινή διοίκηση στην τράπεζα Peresvet ύστερα από αίτημα των δανειστών της τράπεζας.
Εξαιτίας του μεγέθους της τράπεζας, αποφασίσθηκε να μην ανακληθεί η άδεια της, αλλά να ακολουθηθεί η διαδικασία της χρηματοπιστωτικής εξυγίανσης και εκκαθάρισης.
Κατά την διενέργεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν αποδείχθηκε ότι στο ενεργητικό της τράπεζας υπήρχε μαύρη τρύπα που έφθανε τα 104 δισ. ρούβλια (περίπου 1,5 δισ. ευρώ) .
Στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 οι αρμοδιότητες του εκκαθαριστή της τράπεζας μεταβιβάστηκαν στον Φορέα Ασφάλισης καταθέσεων.
Στις 19 Απριλίου 2017 η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε την οριστική εξυγίανση της τράπεζας, χορηγώντας για το σκοπό αυτό 67 δισ. ρούβλια (περίπου 1 δισ. ευρώ), ενώ οι δανειστές από την πλευρά τους θα χορηγήσουν 70 δισ. ρούβλια για να καλύψουν την μαύρη τρύπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης