Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Πιέσεις από γερμανικό ΡΜΙ και πετρέλαιο

tags :
Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Πιέσεις από γερμανικό ΡΜΙ και πετρέλαιο
Ο γερμανικός σύνθετος PMI της Markit υποχώρησε στο χαμηλό 4 μηνών των 56,1 μονάδων, έναντι των 57,4 μονάδων του Μαΐου
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (23/6/2017) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο να επιμένουν, ενώ το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και τα απογοητευτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, της Γερμανίας.
Ειδικότερα, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,47% και έκλεισε στις 12.733,41 μονάδες, ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,20%, στις 7.424,50 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,30% χαμηλότερα, στις 5.266,12 μονάδες.


Το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία παρέμεινε σε θετικό έδαφος τον Ιούνιο του 2017, ωστόσο καταγράφηκε επιβράδυνση, ενώ οι κλάδοι της μεταποίησης και των υπηρεσιών συνέχισαν να αναπτύσσονται, αν και με περισσότερο περιορισμένους ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, ο γερμανικός σύνθετος PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 56,1 μονάδες, έναντι των 57,4 μονάδων του Μαΐου, με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι οι βραδύτεροι των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία επίσης επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, καθώς αποδυναμώθηκε η ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών της χώρας.
Ειδικότερα, ο γαλλικός σύνθετος ΡΜΙ επιβραδύνθηκε στο 55,3. από 56,9 τον Μάιο.
Την ίδια ώρα, ο ΡΜΙ της Ευρωζώνης κατέγραψε μια απροσδόκητη επιβράδυνση, στο 55,7 τον Ιούνιο, από 56,8 τον Μάιο.
Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν υπό πίεση, αν και προσπαθούν να ανακάμψουν, με τους επενδυτές να αναμένουν τα επίσημα στοιχεία για τις εξέδρες εξορύξεων στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας.
Περί τις 19:30, το Brent ενισχυόταν κατά 0,7%, στα 45,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κατέγραφε κέρδη 0,6% και διαμορφωνόταν στα 43 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά το γεγονός ότι ο μαύρος χρυσός επιχειρεί να ανακτήσει ορισμένες από τις απώλειες που κατέγραψε κατά την τρέχουσα εβδομάδα, μία ενδεχόμενη νέα άνοδος στις αμερικανικές εξέδρες εξορύξεων είναι πιθανόν να τον θέσει υπό νέες πιέσεις.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών ήταν στραμμένο και στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., με τους Ευρωπαίους ηγέτες να δεσμεύονται στην ενίσχυση της Ευρώπης και στην προστασία των πολιτών της μέσω αποτελεσματικών μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ανάπτυξη της κοινής της ασφάλειας και άμυνας, για τη διασφάλιση της οικονομικής της ανάπτυξης στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και για την προστασία των εξωτερικών της συνόρων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης