Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποίηση του Ιταλού πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ως προς το μεταναστευτικό

Ικανοποίηση του Ιταλού πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ως προς το μεταναστευτικό
Σε ότι αφορά στο Brexit και την πρόταση της πρωθυπουργού Theresa May, ο κ. Gentiloni υπογράμμισε ότι «αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχουν καλές προθέσεις»
H Ιταλία πρέπει να νιώθει ικανοποιημένη, σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, από τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής (22-23 Ιουνίου 2017), σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Paolo Gentiloni.
«Αν και ξέρουμε ότι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δεν λύνονται με τα συμπεράσματα ενός κειμένου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», διευκρίνισε ωστόοσ ο κεντροαριστερός πολιτικός, σημειώνοντας πως «τις δυο αυτές ημέρες δεν έπρεπε να λυθεί το πρόβλημα των μεταναστευτικών ρευμάτων αλλά να γίνουν σαφή μια σειρά από θέματα κύριας σημασίας, τροποποιώντας τα προσχέδια των περασμένων ημερών».
Οι σχολιαστές τονίζουν ότι ο κ. Gentiloni αναφέρεται στην πολιτική που αφορά την παροχή βίζας από τις ευρωπαϊκές χώρες για να αυξηθούν οι συμφωνίες με στόχο τους επαναπατρισμούς των παράτυπων μεταναστών, αλλά και στην εκ νέου χρηματοδότηση, από τις χώρες μέλη της Ε.Ε., των συμφωνιών με τα αφρικανικά κράτη αλλά και της πολιτικής για την διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων.
Σήμερα το πρωί, πάντως, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι «πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στις πολιτικές για το μεταναστευτικό, οι οποίες δεν μπορούν να βαραίνουν μόνον τους ώμους των χωρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά πρέπει να εφαρμοσθούν, με κοινή προσπάθεια, από τις ευρωπαϊκές χώρες».
Σε ότι αφορά στο Brexit και την πρόταση της πρωθυπουργού Theresa May, για τη διατήρηση των δικαιωμάτων για όσους μη Βρετανούς ζουν στο νησί, ο κ. Gentiloni υπογράμμισε ότι «αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχουν καλές προθέσεις, αλλά πρέπει να εξακριβωθούν πολλά τις ουσιαστικά σημεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης