Τελευταία Νέα
Διεθνή

H E.E. θα περιορίσει τις βίζες για κράτη που δεν δέχονται πίσω τους μετανάστες

tags :
H E.E. θα περιορίσει τις βίζες για κράτη που δεν δέχονται πίσω τους μετανάστες
Xώρες, όπως το Μπαγκλαντές και η Νιγηρία, διστάζουν να δεχτούν πίσω τους πολίτες τους 
Να περιορίσουν τις βίζες για ξένες χώρες που αρνούνται να δεχτούν πίσω τους υπηκόους τους που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου στην Ευρώπη, αποφάσισαν σήμερα (23/6/2017) τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το μπλοκ προσπαθεί να ανακόψει τη μετανάστευση μετά την αλματώδη αύξηση που καταγράφουν οι αφίξεις στη Μεσόγειο από το 2014.
Η Ιταλία αποτελεί αυτή τη στιγμή την κύρια πύλη προς το μπλοκ και οι περισσότεροι από αυτούς που φθάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές μετά την επιβίβαση στα πλοία των λαθρεμπόρων στην Αφρική θεωρούνται παράνομοι εργαζόμενοι μετανάστες.
Ορισμένες χώρες, όπως το Μπαγκλαντές και η Νιγηρία, συχνά διστάζουν να δεχτούν πίσω τους πολίτες τους και η Ε.Ε. πρόσφατα διπλασίασε τις προσπάθειες για την επιτάχυνση αυτών των επιστροφών.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι 28 ηγέτες του μπλοκ συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν «όλους τους πιθανούς μοχλούς, συμπεριλαμβανομένης της… επανεκτίμησης της πολιτικής θεωρήσεων προς τρίτες χώρες», όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα.
«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις θεωρήσεις για να τους πείσουμε να δέχονται επιστροφές», δήλωσε ένας ανώτερος διπλωμάτης της Ε.Ε. στο «Reuters».
Η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, δήλωσε ότι οι εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τις αφρικανικές χώρες θα πρέπει επίσης να ενταχθούν στην προσπάθεια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης