Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αύξηση των ετήσιων δαπανών σχεδόν κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2021, χωρίς καθαρό νέο χρέος

Γερμανία: Αύξηση των ετήσιων δαπανών σχεδόν κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2021, χωρίς καθαρό νέο χρέος
Οι δαπάνες θα αυξηθούν κατά 39,7 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2016, στα 356,8 δισ. ευρώ το 2021, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών
Να αυξήσει τις ετήσιες της δαπάνες κατά περίπου 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2021, σε σύγκριση με το 2016, διατηρώντας ταυτόχρονα έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό, επιθυμεί η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται σήμερα (23/6/2017) το «Reuters».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Reuters», η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναπτύσσεται επί έξι συνεχόμενα χρόνια, ενώ τα φορολογικά έσοδα έχουν επιτρέψει στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, να αυξήσει τις δαπάνες για υποδομές και να φιλοξενήσει το περισσότερο από 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο που έφθασαν τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα, χωρίς να χρειαστεί να εκδώσει καθαρό νέο χρέος.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του εγγράφου, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και να περάσει από το κατώφλι της Bundestag μετά τις γενικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου, οι δαπάνες θα αυξηθούν κατά 39,7 δισ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 356,8 δισ. ευρώ το 2021.
Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε στο σχέδιο του προϋπολογισμού ότι θέλει να αυξήσει τις δαπάνες για τις υποδομές μεταφορών κατά 1,4 δισ. ευρώ το επόμενο έτος, σε 14,2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η εκπαίδευση και η έρευνα θα εισπράξουν 341 εκατ. ευρώ από έναν συνολικό προϋπολογισμό 17,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το έγγραφο.
Η κυβέρνηση επιθυμεί επίσης να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 1,5 δισ. ευρώ το επόμενο έτος, κατά 4% αυξημένες σε σχέση με τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, ύψους 37 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης