Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Volkswagen μειώνει θέσεις εργασίας νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

tags :
Η Volkswagen μειώνει θέσεις εργασίας νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο
Για να επιταχύνει το μέτρο, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει βάλει όριο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017, μια προσφορά για πρόωρη συνταξιοδότηση που αφορά τους εργαζόμενους και τους διευθυντές που γεννήθηκαν μεταξύ 1955 και 1960, ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας
Η Volkswagen θα προχωρήσει σε περικοπές στο εργατικό δυναμικό στο βασικό τμήμα της παραγωγής της, πιο γρήγορα από ότι είχε προγραμματιστεί, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού, σε μία προσπάθεια της εταιρείας να εφαρμόσει περικοπές που απαιτούνται για την αναζωογόνηση της επιχείρησης.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, προορίζει το μεγαλύτερο κομμάτι από τις πωλήσεις της, να τροφοδοτήσει κεφάλαια με σκοπό την επένδυση σε ηλεκτρικά και αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, ενώ προσπαθεί να ξεπεράσει το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων.
Περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι δέχτηκαν προσφορές πρόωρης συνταξιοδότησης, μετά την υπογραφή ενός ισχυρού σχεδίου αναδιάρθρωσης με συνδικαλιστικές οργανώσεις τον Νοέμβριο 2016, περίπου το 80% των 9.300 θέσεων, που η VW είχε προγραμματίσει μέχρι το 2020, σύμφωνα με συνέντευξη του Karlheinz Blessing σε συνέντευξή του στο Reuters.
Για να επιταχύνει το μέτρο, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει βάλει όριο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017, μια προσφορά για πρόωρη συνταξιοδότηση που αφορά τους εργαζόμενους και τους διευθυντές που γεννήθηκαν μεταξύ 1955 και 1960, ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας.
«Όποιος έρθει αργότερα έχει χάσει την ευκαιρία», είπε ο Blessing.
«Πιστεύω ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας για μείωση του προσωπικού νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί».
Οι επενδυτές έχουν δηλώσει ότι η ανάκαμψη της VW, η οποία θα επιβαρύνει μακροπρόθεσμα τα υψηλά αναπτυξιακά και προσωπικά έξοδα, θα είναι το κλειδί για να μετατραπεί σε μια πιο ελκυστική επιχείρηση.
Η VW σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγικότητα στα γερμανικά της εργοστάσια κατά 7,5% το 2017 και το 2018 και επιπλέον 5% το 2019 και το 2020, υπολογίζοντας τις περικοπές σταθερού κόστους και την τελειοποίηση των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης, προμηθειών και παραγωγής.
Η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να αυξήσει το ποσοστό κέρδους του εμπορικού της σήματος σε σχεδόν 2,5% έως 3,5% το 2017, από 1,8% το 2016.
Το ποσοστό αυτό παραμένει κάτω από τους δείκτες κερδοφορίας των ευρωπαίων ανταγωνιστών, όπως η Peugeot, η Citroen και η Renault.
"Είναι μακρύς ο δρόμος να αυξάνεται διαρκώς η κερδοφορία", είπε ο Blessing.
"Το 2018, το 2019 και το 2020 θα είναι τα δύσκολα χρόνια".
Η VW κινείται επίσης για την κατάργηση των προσωρινών θέσεων εργασίας.
Η εταιρεία έχει μειώσει τον αριθμό των προσωρινών θέσεων σε περίπου 2.600 από 6.500, όταν ξεκίνησε το σχέδιο ανάκαμψης και έχει ως στόχο να περικόψει περαιτέρω 1.000 θέσεις έως το τέλος του 2107.
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στόχο να λειτουργήσει χωρίς προσωρινές θέσεις εργασίας στην εγχώρια αγορά της μέχρι το τέλος του 2020.
Η διοίκηση και τα συνδικάτα συμφώνησαν να μειώσουν τις 23.000 θέσεις εργασίας και συμφώνησαν να δημιουργήσουν 9.000 νέες θέσεις στον τομέα της παραγωγής μπαταριών και των υπηρεσιών κινητικότητας.
Ο αριθμός υπαλλήλων ενδέχεται να μειωθεί περαιτέρω λόγω του "φυσικού" κύκλου εργασιών και των εξαγορών που η VW δεν έχει προσφέρει ακόμη, δήλωσε ο Blessing.
"Έχουμε αρκετά μέσα για να πετύχουμε τη μείωση του προσωπικού με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης