Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι νικητές και ηττημένοι των stress tests θα φανούν στις επιστροφές κεφαλαίων

tags :
CNBC: Οι νικητές και ηττημένοι των stress tests θα φανούν στις επιστροφές κεφαλαίων
ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, βάσει του κανονισμού Dodd-Frank, δεν ανακοινώνει στις τράπεζες απευθείας αν πέρασαν ή κόπηκαν
Ενώ όλες οι τράπεζες που συμμετείχαν στα stress tests στις Ηνωμένες Πολιτείες τα πέρασαν, τουλάχιστον θεωρητικά, οι νικητές και ηττημένοι της διαδικασίας θα προκύψουν στον αγώνα για την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους τους.
Σύμφωνα με αναλύσεις που επικαλείται το CNBC, φέτος αναμένεται στις ΗΠΑ μια σημαντική αύξηση των πληρωμών σε μετρητά φέτος σε σύγκριση με το 2016.
Το γεγονός ότι οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν σήμερα Παρασκευή, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ετήσιας μέτρησης της ικανότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να ξεπεράσουν σενάρια κρίσης, δείχνει ότι απλώς οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής, για να αφομοιώσουν τα αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, βάσει του κανονισμού Dodd-Frank, δεν ανακοινώνει στις τράπεζες απευθείας αν πέρασαν ή κόπηκαν.
Αντ 'αυτού, χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα ως βάση για ένα δεύτερο γύρο ανάλυσης που καθορίζει εάν θα εγκριθούν τα σχέδια επιστροφής μερισμάτων στους μετόχους τους.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα αυξηθούν φέτος.
"Εκτός από εξαιρέσεις, τα περισσότερα αποτελέσματα ήταν σε μεγάλο βαθμό σε συμφωνία με τις προσδοκίες μας", ανέφεραν οι αναλυτές της Compass Point Research.
"Τα αποτελέσματα ενισχύουν τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς για υψηλότερες συνδυασμένες αναλογίες πληρωμών στον κύκλο του τρέχοντος έτους", επισημαίνουν.
Η αγορά θα παρακολουθεί βασικά το πόσες τράπεζες θα επιστρέψουν πάνω από το 100% των κερδών τους.
Στην ουσία, αυτές τράπεζες θα βάλουν χέρι στα ταμειακά αποθέματά τους για τις επιστροφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης