Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο Warren Buffett είναι ο στόχος του Bezos και της Amazon

tags :
CNBC: Ο Warren Buffett είναι ο στόχος του Bezos και της Amazon
Ο Buffett εξέφρασε επαίνους για τον Bezos στην ετήσια συνέλευση της Berkshire νωρίτερα φέτος, σχολιάζοντας ότι αυτό που ο ιδρυτής της Amazon έχει κάνει σε πολλούς τομείς είναι "αξιοσημείωτο"
Ο πόλεμος των... σουπερ μαρκετ και μανάβικων που ξεκίνησε ο Jeff Bezos και η Amazon με τo deal με την Whole Foods έχει ως στόχο των Warren Buffet.
Η Berkshire Hathaway, εξάλλου είναι ο μεγάλος παίκτης στην αγορά τροφίμων, όπως επισημαίνει το CNBC.
Μέσα στους στόχους της Amazon είναι οι αλυσίδες Walmart, Costco και Target, στις οποίες ο Buffett έχει χρόνια ισχυρά μερίδια. Το ίδιο και στις Mondelez, Coca-cola και Kraft Heinz, όπου ο μεγαλοεπενδυτής έχει το 9% και 26% αντίστοιχα.
Η Amazon όμως, σύμφωνα με το CNBC, φαίνεται πως ξεκινάει μια τροχιά "σύγκρουσης" για να εγκαθιδρύσει την δική της παρουσία στον κλάδο.
Ο Buffett εξέφρασε επαίνους για τον Bezos στην ετήσια συνέλευση της Berkshire νωρίτερα φέτος, σχολιάζοντας ότι αυτό που ο ιδρυτής της Amazon έχει κάνει σε πολλούς τομείς είναι "αξιοσημείωτο".
Αποκάλεσε τον Bezos "τον πιο αξιοσημείωτο επιχειρηματία της εποχής μας".
Ο Lawrence Cunningham, καθηγητής δικαίου στο Πανεπιστήμιο George Washington και συγγραφέας του βιβλίου "Berkshire Beyond Buffett", δήλωσε ότι η άνοδος της Amazon θυμίζει τη φιλοσοφία του "ωοθηκικού λαχείου" του Buffett - ότι ο κόσμος από το 1975 έως το 2020 ανήκε στις δεξιότητες Buffett, ενώ ο κόσμος του 1995 έως το 2045, ας πούμε, μπορεί να ανήκει στον Bezos.
Σημειωτέον, υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η εισβολή της Amazon στην αγορά καλής ποιότητας τροφίμων θα αναγκάσει τα καταστήματα "κακής διατροφής" που ο Buffett "αγαπάει" να περιοριστούν.
Πάντως, συμφωνα με το CNBC η Wal-Mart δεν θα αποχωρήσει απλά και μόνο επειδή ο Bezos το θέλει - εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον τομέα των παντοπωλείων, με την τιμή της μετοχής της σχεδόν 15% διπλάσια από οποιαδήποτε άλλης εταιρείας.
Θα μπορούσε να κάνει τη δική της προσφορά για τη Whole Foods.
Η Whole Foods και η Amazon μαζί έχουν περίπου το 1,4% της αγοράς παντοπωλείων.
Υπάρχει μια άλλη εξαγορά του Bezos που παραβλέπεται συχνά ότι μπαίνει στα χωράφια του Buffett: Η Washington Post.
Ο Bezos αγόρασε την εφημερίδα πριν από τρία χρόνια από την οικογένεια Graham, στην οποία ο Buffett ήταν για χρόνια πρόσωπο εμπιστοσύνης
Ο Buffett, ο οποίος είναι κάτοχος πολλών εφημερίδων, ήταν επί μακρόν στο συμβούλιο της Post.
Επιπλέον, η Berkshire ήταν μεγάλος μέτοχός της και ο Buffett σκέφτηκε σύντομα να αγοράσει την εφημερίδα όταν ήταν προς πώληση, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης