Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Κι όμως, υπάρχουν νομίσματα με χειρότερες επιδόσεις από αυτές της στερλίνας

tags :
Bloomberg: Κι όμως, υπάρχουν νομίσματα με χειρότερες επιδόσεις από αυτές της στερλίνας
Με τις διαπραγματεύσεις του Brexit σε εξέλιξη και χωρίς σαφήνεια στο πολιτικό τοπίο ή τη νομισματική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου, οι προοπτικές της στερλίνας εξακολουθούν να είναι συγκρατημένες
Τα έξι συναλλάγματα που υποχώρησαν περισσότερο από τη στερλίνα καταγράφει σε ανάλυσή του το Bloomberg. Όπως σημειώνει, "μπορεί να ήταν μία κακή χρονιά για τη λίρα Αγγλίας, αλλά ήταν χειρότερη για την αιγυπτιακή λίρα".
Η στερλίνα υποχώρησε έναντι των περισσότερων συναλλαγμάτων, μετά την ψηφοφορία του περασμένου έτους, που έδειξε ότι θέλει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έτσι, έκανε πολύ φθηνό τον τουρισμό και τις αργίες πολύ πιο ακριβές για τους Βρετανούς.
Από το δημοψήφισμα πριν από ένα χρόνο μέχρι σήμερα, μόνο έξι από τα 150 περίπου νομίσματα που παρακολουθεί το Bloomberg έχουν αποδυναμωθεί έναντι της στερλίνας.
Με τις διαπραγματεύσεις του Brexit σε εξέλιξη και χωρίς σαφήνεια στο πολιτικό τοπίο ή τη νομισματική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου, οι προοπτικές της στερλίνας εξακολουθούν να είναι συγκρατημένες, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα κλείσουν το έτος κοντά στα σημερινά επίπεδα.
Το Bloomberg παραθέτει το γράφημα με τα νομίσματα που είχαν τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης