Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αποτράπηκε από τις σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας τρομοκρατικό χτύπημα στη Μέκκα

Reuters: Αποτράπηκε από τις σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας τρομοκρατικό χτύπημα στη Μέκκα
Τρεις επίδοξοι βομβιστές έπεσαν νεκροί, ενώ άλλοι πέντε ύποπτοι, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, συνελήφθησαν
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας απέτρεψαν χτύπημα στην ιερή πόλη Μέκκα και συγκεκριμένα στο μεγάλο τζαμί της, περικυκλώνοντας τον επίδοξο βομβιστή σε ένα διαμέρισμα, όπου στη συνέχεια ανατινάχθηκε, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο βομβιστής αυτοκτονίας αντάλλαξε πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας και όταν περικυκλώθηκε, πυροδότησε τα εκρηκτικά του μέσα σε ένα σπίτι, το οποίο κατέρρευσε τραυματίζοντας έξι ξένους και πέντε αστυνομικούς.
Νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν σκοτώσει άλλον έναν ύποπτο σε γειτονιά της Μέκκας, ενώ εξουδετερώθηκε και ένας τρίτος στο λιμάνι της Τζέντα στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς, ωστόσο, το αρμόδιο υπουργείο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την περίπτωση.
Συνελήφθησαν επίσης πέντε ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένης και μίας γυναίκας.
Οι εκδηλώσεις για το ραμαζάνι κορυφώνονται την Κυριακή 25/6 και οι Σαουδάραβες μονάρχες συνήθως τις γιορτάζουν στη Μέκκα τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ένα βίντεο έδειξε πιστούς μουσουλμάνους να προσεύχονται στο τζαμί, χωρίς να γίνει καμία διακοπή της λειτουργίας.
Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν πίσω από αυτή την απόπειρα, ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία στην προσπάθειά του να εγκαθιδρύσει ένα θεοκρατικό μοντέλο.
Τον Μάιο του 2016 οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας είχαν σκοτώσει δύο τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, ενώ άλλοι δύο είχαν ανατιναχθεί στη Μέκκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης