Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Ξεκίνησαν σήμερα (24/6) οι εκλογές στην Παπούα Νέα Γουινέα - Ολοκληρώνονται στις 11/7

Le Monde: Ξεκίνησαν σήμερα (24/6) οι  εκλογές στην Παπούα Νέα Γουινέα - Ολοκληρώνονται στις 11/7
Θα ολοκληρωθούν στις 11 Ιουλίου, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος Ιουλίου και δεν υπάρχουν και δημοσκοπήσεις
Η ψηφοφορία άρχισε το Σάββατο 24 Ιουνίου στην Παπούα Νέα Γουϊνέα και όπως γράφει η Le Monde θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου, οπότε και θα εκλεγούν οι 111 βουλευτές για να ανανεωθεί έτσι η σύνθεση του κοινοβουλίου.
Η χρονοβόρα αυτή διαδικασία δείχνει και την έκταση της χώρας, αλλά κυρίως το πόσο απομακρυσμένες είναι μερικές περιοχές της, ενώ τα αποτελέσματα δεν αναμένεται να γίνουν γνωστά πριν το τέλος Ιουλίου.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Peter O' Neill ζήτησε οι εκλογές να διεξαχθούν ειρηνικά και να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές αξίες.
Το κόμμα του, το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο, που είχε κερδίσει τις εκλογές του 2012 έκανε προεκλογική εκστρατεία πάνω στα θέματα της βελτίωσης των υποδομών, της εκπαίδευσης, της υγείας σε μία χώρα που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού και μαστίζεται από τη φτώχεια και την εγκληματικότητα.
Πάνω από 3.000 υποψήφιοι 40 διαφορετικών κομμάτων θα πάρουν μέρος στις εκλογές, αλλά δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα, διότι στην Παπούα Νέα Γουινέα δεν γίνονται δημοσκοπήσεις.
Ο κύριος αντίπαλος του κόμματος του O' Neill είναι το T.H.E Party του Don Polye.
Ο O' Neill έχει κατηγορηθεί από τους αντιπάλους του για κακοδιαχείριση στην εθνική οικονομία, που δέχτηκε πλήγμα από τη μείωση των τιμών στις πρώτες ύλες παγκοσμίως, αλλά και για την αύξηση του χρέους της χώρας για τους ιδιοτελείς σκοπούς του.
Κατηγορούμενος και για διαφθορά ο Ο' Neill κατάφερε να ξεφύγει το 2016 από μία πρόταση δυσπιστίας στο κοινοβούλιο μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτησή του.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης