Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn θα πιέσει για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

tags :
Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn θα πιέσει για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών
«Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι, η κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών θα μπορούσε να επιβιώσει», σημείωσε ο Corbyn
Να πιέσει προς την κατεύθυνση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία υποσχέθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Jeremy Corbyn  μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την πρωθυπουργό Theresa May.
Το Εργατικό Κόμμα του Corbyn ξεπέρασε τις εκλογικές προσδοκίες του στις 8 Ιουνίου 2017, μετατρέποντας τον εκλογικό περίπατο της May σε νίκη – θρίλερ, εξασθενίζοντας σοβαρά την εξουσία της με την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit με την ΕΕ.
«Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι, η κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών θα μπορούσε να επιβιώσει», σημείωσε ο Corbyn σε συνέντευξή του στη Daily Mirror σήμερα (24/6/2017)..
Προσθέτει εξάλλου ότι το κόμμα του θα αμφισβητήσει αυτή την κυβέρνηση σε κάθε βήμα της και θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά δημοσκόπηση φέρει τον Corbyn να προηγείται της May στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ενώ άλλες σφυγμομετρήσεις καταδεικνύουν, πως οι Βρετανοί δεν επιθυμούν νέες πρόωρες εκλογές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι Συντηρητικοί της May βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το DUP της Βόρειας Ιρλανδίας για να εξασφαλίσουν μια άτυπη κοινοβουλευτική συμφωνία που θα τους παρείχε πλειοψηφία στη Βουλή.
Οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της Theresa May στα τέλη Ιουνίου 2017 και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δεσμευθεί να το καταψηφίσουν σε μία διαδικασία, που παραδοσιακά θεωρείται ως ψήφος εμπιστοσύνης στο κυβερνητικό σχήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης