Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Κυβερνοεπίθεση από χάκερς δέχθηκε το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Independent: Κυβερνοεπίθεση από χάκερς δέχθηκε το Βρετανικό Κοινοβούλιο
Στόχος ήταν τα δεδομένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα εκατοντάδων βουλευτών, Λόρδων, συνεργατών τους και εργαζόμενων στο Ουέστμινστερ
Στο στόχαστρο χάκερς μπήκε το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου με αποτέλεσμα τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων να μην έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.
Η κυβερνοεπίθεση έγινε σε μια προσπάθεια των χακερς να αποκτήσουν δεδομένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα εκατοντάδων βουλευτών, Λόρδων, συνεργατών τους και εργαζόμενων στο Ουέστμινστερ.
Σύμφωνα με τον Independent, οι βρετανικές αρχές διέκοψαν την πρόσβαση στα συστήματα σε όποιον βρίσκεται εκτός των κτηρίων του κοινοβουλίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των δεδομένων του δικτύου.
«Τα δύο σώματα του κοινοβουλίου εντόπισαν μη εγκεκριμένες απόπειρες πρόσβασης σε κοινοβουλευτικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς», σημείωσε εκπρόσωπος του κοινοβουλίου.
Στην προσπάθεια για διασφάλιση του απορρήτου συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων έμαθαν για την επίθεση τη νύχτα της Παρασκευής, (23/6) ενώ το πρωί του Σαββάτου (24/6) δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.
Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά από αναφορές για Ρώσους χάκερ, οι οποίοι πωλούν κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών υπουργών, πρέσβεων και ανώτερων στελεχών της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Διαδίκτυο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης