Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύριο (25/6) αναμένεται το κυβερνητικό διάταγμα για την εκκαθάριση των δύο προβληματικών ιταλικών τραπεζών

tags :
Αύριο (25/6) αναμένεται το κυβερνητικό διάταγμα για την εκκαθάριση των δύο προβληματικών ιταλικών τραπεζών
Μια συνεδρίαση του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου για την έγκριση του διατάγματος έπρεπε να πραγματοποιηθεί σήμερα (24/6) αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να επεξεργάζεται το μέτρο
Καθυστερεί το διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης, με το οποίο πρόκειται να ξεκινήσουν διαδικασίες εκκαθάρισης για δύο προβληματικές τράπεζες της Βενετίας, τη  Banca Popolare di Vicenza και τη Veneto Banca.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η έκδοση του διατάγματος αναμένεται αύριο Κυριακή (25/6/2017).
Μια συνεδρίαση του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου για την έγκριση του διατάγματος έπρεπε να πραγματοποιηθεί σήμερα (24/6) αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να επεξεργάζεται το μέτρο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Παρασκευή (23/6) την προκαταρκτική έγκριση για το ιταλικό σχέδιο για την εκκαθάριση των δύο τραπεζών με κρατικό χρήμα, μια κίνηση που μπορεί να επιτρέψει στη Ρώμη να επιλύσει την τραπεζική αυτή κρίση με τους δικούς της όρους.
Το διάταγμα αναμένεται να κατανείμει τα περιουσιακά στοιχεία των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε «καλές» και «κακές» τράπεζες, σύμφωνα με το Reuters.
Η κορυφαία τράπεζα λιανικής Intesa Sanpaolo της χώρας ενδιαφέρεται να αγοράσει τα καλά περιουσιακά στοιχεία για ένα ευρώ, αφήνοντας στο κράτος το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών που προέρχονται από τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών, τους νομικούς κινδύνους και το κόστος αναδιάρθρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης