Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (CIA): Ο Trump με ρωτά κάθε μέρα για τη Βόρεια Κορέα - Είναι πραγματική απειλή για τις ΗΠΑ

tags :
Pompeo (CIA): Ο Trump με ρωτά κάθε μέρα για τη Βόρεια Κορέα - Είναι πραγματική απειλή για τις ΗΠΑ
«Επί 20 χρόνια οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι η Βόρεια Κορέα θα αλλάξει και θα γίνει μέρος του δυτικού πολιτισμού αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο», είπε ο Pompeo
Το θέμα της Βόρειας Κορέας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, όπως τόνισε ο διευθυντής της CIA, Mike Pompeo σε συνέντευξή του στο MSNBC.
Όπως αποκάλυψε ο Pompeo, o ίδιος και ο Trump μιλάνε σχεδόν μία ώρα κάθε μέρα και δεν φεύγει ποτέ από τον Λευκό Οίκο χωρίς ο Αμερικανός πρόεδρος να τον  ρωτήσει για τη Βόρεια Κορέα και πως ανταποκρίνονται οι ΗΠΑ σε αυτή την απειλή. 
Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε πρόσφατα έναν εκτοξευτήρα πυραύλων, ο οποίος σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες  σύντομα είναι σε θέση να εξακοντίσει διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα.
Η Πιονγιάνγκ  απειλεί συχνά να πλήξει  αμερικανικές πόλεις και πυραυλικές άμυνες επί του παρόντος δεν μπορούν να αναχαιτίσουν έναν τέτοιο πύραυλο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.
«Επί 20 χρόνια οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι η Βόρεια Κορέα θα αλλάξει και θα γίνει μέρος του δυτικού πολιτισμού αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύνολο πολιτικών που θα  ασκήσουν πίεση στους Βορειοκορεάτες για την αποπυρηνικοποίηση», σημείωσε ο Pompeo.
Ο διευθυντής της CIA εξήρε στο σημείο αυτό τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει στην κατεύθυνση αυτή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson.
«Είναι όλο και πιο κοντά στο να έχουν την ικανότητα να απειλήσουν τις ΗΠΑ με πυρηνικά» σημείωσε ο Pompeo αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης