Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προβάδισμα 15% για τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel (39%), έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (24%)

tags :
Γερμανία: Προβάδισμα 15% για τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel (39%), έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (24%)
Παρά το διευρυνόμενο προβάδισμα, το CDU / CSU της Merkel απέχει πολύ από την πλειοψηφία και ίσως δυσκολευτεί να βρει έναν μικρότερο κυβερνητικό εταίρο
Διευρύνουν το προβάδισμά τους οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Merkel στις 15 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των Σοσιαλδημοκρατών στην  εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid που δημοσιεύθηκε σήμερα (25/6), τρεις μήνες πριν από τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και το συμμαχικό τους κόμμα CSU της Βαυαρίας σταθεροποιούνται στο 39% στην δημοσκόπηση του Emnid που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ενώ το SPD απώλεσε μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκεται στο 24%.
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel κέρδισαν τρεις περιφερειακές εκλογές κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, ενώ η αρχική ευφορία για τον επικεφαλής του SPD Martin Schulz, πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξαφανίστηκε.
Παρά το διευρυνόμενο προβάδισμα, το CDU / CSU της Merkel απέχει πολύ από την πλειοψηφία και ίσως δυσκολευτεί να βρει έναν μικρότερο κυβερνητικό εταίρο.
Ο προτιμώμενος εταίρος τους, οι ελεύθεροι δημοκράτες (FDP), βρίσκονται στο 7%.
Οι  Πράσινοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να σχηματίσουν έναν κεντροαριστερό συνασπισμό με το SPD ή μια κεντροδεξιά συμμαχία με το CDU / CSU,  συγκεντρώνουν το 8%. Το αριστερό κόμμα  Die Linke  βρίσκονται σταθερά στο 9%.
Σταθερό ποσοστό στο 8% έχει και το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης