Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στάσιμες αλλά σε καλό δρόμο οι συνομιλίες May - DUP για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Μ. Βρετανία

Reuters: Στάσιμες αλλά σε καλό δρόμο οι συνομιλίες May - DUP για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Μ. Βρετανία
Εχουμε μπροστά μας σημαντικές ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο και πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι το DUP θα μας στηρίξει
Συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης της Theresa May και των Ενωτικών της Βορείου Ιρλανδίας στην προσπάθεια τους να συμφωνήσουν ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση στη μεγάλη Βρετανία που θα οδηγήσει τη χώρα στο Brexit.
Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις της  υπουργού για την Διεθνή Ανάπτυξη Priti Patel «η συμφωνία φαίνεται να είναι πολύ κοντά και στο σωστό δρόμο».
Όπως υπογράμμισε «η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μπροστά μας σημαντικές ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο, την εβδομάδα αμέσως μετά την ομιλία της βασίλισσας και πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι το DUP θα μας στηρίξει».
Ωστόσο, η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των Συντηρητικών της May και του DUP σκοντάφτει στην χρηματοδότηση των 2 εκ. στερλινών που ζητά για αρχή η Βόρειο Ιρλανδίας, αλλά και το ζήτημα των αμβλώσεων και των γάμων των ομοφυλόφιλων ζητήματα ταμπού για την παραδοσιακή κοινωνία του νησιού.
Το Reuters αναφέρει πάντως ότι η κυβέρνηση May προσπαθεί να αφήσει εκτός της συμφωνίας τα φλέγοντας αυτά ζητήματα και να τα διαπραγματευτεί σε άλλο χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης