Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεβάζει τους τόνους ο Schulz - Κατηγορεί τη Merkel για «αλαζονεία» της εξουσίας

tags :
Ανεβάζει τους τόνους ο Schulz  - Κατηγορεί τη Merkel για «αλαζονεία» της εξουσίας
O Schulz  καταλόγισε στην αντίπαλό του ότι «αποκρύπτει με συστηματικό τρόπο κάθε δημόσια διαμάχη αναφορικά με το μέλλον της χώρας»
Ο αρχηγός του SPD Martin Schulz εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, την οποία κατηγόρησε για «αλαζονεία» και «υπονόμευση της δημοκρατίας.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η αλαζονεία της εξουσίας.
Οι πολίτες την αισθάνονται», είπε ο επικεφαλής του SPD μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του στο Ντόρτμουντ αλλάζοντας την μέχρι πρότινος τακτική του να μην επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο στη Merkel.
O Schulz  καταλόγισε στην αντίπαλό του ότι «αποκρύπτει με συστηματικό τρόπο κάθε δημόσια διαμάχη αναφορικά με το μέλλον της χώρας».
Χαρακτήρισε μάλιστα αυτή τη συμπεριφορά «επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας».
Κατηγόρησε δε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν μπόρεσε να υψώσει το ανάστημά της έναντι του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
Επίσης επιτέθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan που, όπως είπε, πρέπει να αποφυλακίσει τους δημοσιογράφους που παραμένουν υπό κράτηση σε φυλακές της χώρας του. 
Επιπλέον ο ηγέτης του SPD περιέγραψε το πρόγραμμα του για τις βουλευτικές εκλογές, με κεντρικό άξονα την «κοινωνική δικαιοσύνη», το οποίο υιοθετήθηκε ομόφωνα σήμερα (25/6).
Στο πλαίσιο αυτό υποσχέθηκε μείωση των φόρων για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα και μεγαλύτερη φορολογική πίεση σε βάρος των πλουσιότερων, ενώ δεσμεύτηκε για δωρεάν παιδεία.
Το SPD αποφάσισε να συγκροτήσει μια επιτροπή με στόχο να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος επί της περιουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης