Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble στην Handelsblatt: Ιδανικότεροι σύμμαχοι του CDU μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι Φιλελεύθεροι

Schaeuble στην Handelsblatt: Ιδανικότεροι σύμμαχοι του CDU μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι Φιλελεύθεροι
Ο Schulz  έδωσε πολλές προεκλογικές υποσχέσεις για περισσότερες κοινωνικές παροχές και μειώσεις φόρων
Την προτίμησή του στους Φιλελευθέρους του FDP εκδήλωσε δημοσίως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών λέγοντας ότι «θα προτιμούσε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel να κυβερνήσουν μαζί τους».
«Πάντοτε θεωρούσα ότι το FDP είναι ο κυβερνητικός εταίρος που θα προτιμούσαν οι χριστιανοδημοκράτες (CDU)» αναφέρει χαρακτηριστικά ο W. Schaeuble σε συνέντευξη του στην Handelsblatt που θα δημοσιευτεί αύριο Δευτέρα (26/6).
Η δήλωση αυτή του γερμανού υπουργού οικονομικών ωστόσο κρύβει μηνύματα προς την Ελλάδα καθώς ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Christian Linder είναι συχνά επικριτικός απέναντι στην Ελλάδα και υποστηρικτής του Grexit.
Σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει οτι "είναι σαφές ότι θα πρέπει να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, κι αυτό γίνεται μόνο εκτός της ευρωζώνης».
Υποστήριξε ακόμη ότι «ο σημερινός μεγάλος συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί να διαρκέσει επ΄ άπειρον γιατί αυτό δεν θα ήταν καλό για τη δημοκρατία.
Μία ισχυρή αντιπολίτευση θα ήταν προτιμότερη» υπαινισσόμενος προφανώς ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι σοσιαλδημοκράτες θα περάσουν στην αντιπολίτευση.
Για να συμπληρώσει ότι δεν βλέπει και στους σοσιαλδημοκράτες ιδιαίτερη προθυμία για συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού.
Με την ευκαιρία αυτή ο Shaeuble χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους για να σχολιάσει τις προεκλογικές υποσχέσεις για περισσότερες κοινωνικές παροχές και μειώσεις φόρων που μοίρασε στο συνέδριο του SPD ο πρόεδρος του κόμματος, και υποψήφιος για την καγκελαρία, Martin Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης