Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Σχεδόν σίγουρος για μία συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την ΕΕ μετά το Brexit

tags :
Davis (Βρετανία): Σχεδόν σίγουρος για μία συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την ΕΕ μετά το Brexit
Συμφέρον για μία καλή συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν και τα κράτη της ΕΕ, σημείωσε ο Davis
Σχεδόν σίγουρος αλλά όχι βέβαιος για μία συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την ΕΕ εμφανίζεται ο αρμόδιος υπουργός για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση David Davis. 
Συμφέρον για μία καλή συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν και τα κράτη της ΕΕ, σημείωσε ο Davis μιλώντας στο BBC.
Στην περίπτωση κατά την οποία προσφερθεί στη Βρετανία  μία «συμφωνία τιμωρίας», όπως τη χαρακτήρισε, τότε το Λονδίνο θα πρέπει να είναι έτοιμο να αποχωρήσει, χωρίς την επίτευξη λύσης, σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit. 
Απαντώντας στον Davis, ο σκιώδης υπουργός Brexit των Εργατικών  Keir Starmer τον κάλεσε να επικεντρωθεί στην επίτευξη της καλύτερης συμφωνίας και όχι στην «προετοιμασία για αποτυχία».  
Επίσης ο Davis υπερασπίστηκε την Theresa May χαρακτηρίζοντάς την ως «πολύ καλό πρωθυπουργό», που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε υπό πίεση.  
Σε ερώτηση, εάν θα ήταν «καταστροφικό» για τις διαπραγματεύσεις επί του Brexit να υπάρξει ανταγωνισμό στο κόμμα των Συντηρητικών για την ηγεσία απάντησε καταφατικά.  
Σύμφωνα με τον Davis, η  May λαμβάνει ουσιαστικές και τολμηρές αποφάσεις ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Brexit απαιτούν σταθερό πολιτικό σκηνικό. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης