Διεθνή

Ιταλία: Οι δυνάμεις της Κεντροδεξιάς επικράτησαν στις τοπικές εκλογές – Χάνει προπύργια η Κεντροαριστερά

tags :
Ιταλία: Οι δυνάμεις της Κεντροδεξιάς επικράτησαν στις τοπικές εκλογές – Χάνει προπύργια η Κεντροαριστερά
Τα αποτελέσματα είναι ανομοιογενή αλλά υπάρχουν ήττες που μας πονάνε έγραψε ο Matteo Renzi
Οι δυνάμεις της Κεντροδεξιάς επικράτησαν στις χθεσινές τοπικές εκλογές στην Ιταλία, καθώς η Κεντροαριστερά έχασε 11 πόλεις, εκ των οποίων και κάποια προπύργια της όπως η Γένοβα, η Λα Σπέτσια και το Σέστο Σαν Τζιοβάνι.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera η Κεντροδεξιά κέρδισε σε 16 πόλεις (στις προηγούμενες εκλογές είχε επικρατήσει μόλις στις 7) και η Κεντροαριστερά μόλις σε 6 (από 17 που είχε κατακτήσει στις προηγούμενες εκλογές) ενώ το Κίνημα των 5 Αστέρων του Beppe Grillo μοιάζει να είναι εκτός παιχνιδιού, μια και έχασε το Άστι, τη μόνη πόλη – πρωτεύουσα νομού, την οποία είχε κατακτήσει στις προηγούμενες εκλογές.
Τα παραπάνω αποτελέσματα μεταφράζονται ως ξεκάθαρη νίκη της Κεντροδεξιάς και ήττα της Κεντροαριστεράς.
«Tα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι ανομοιογενή, αλλά υπάρχουν κάποιες ήττες που μας πονάνε.
Συνολικά, το Δημοκρατικό Κόμμα εξέλεξε περισσότερους δημάρχους από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις» έγραψε σε μήνυμα του στο Facebook ο Matteo Renzi, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε ότι στις ευρύτερες περιοχές της Μπολόνια και της Γένοβας τα αποτελέσματα για την κεντροαριστερά ήταν χειρότερα από τις παραδοσιακές επιδόσεις της.
Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των Δημοκρατικών στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας και στην περιοχή του Βένετο, ενώ σημείωσε ότι «οι δημοτικές εκλογές είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από τις βουλευτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης