Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (εκπρ. Κρεμλίνου): Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια συνάντηση με τον Donald Trump

Peskov (εκπρ. Κρεμλίνου): Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια συνάντηση με τον Donald Trump
Προς τον παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά την ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ Putin και Trump, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου
Το Κρεμλίνο είναι έτοιμο για μια συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, υπό οποιαδήποτε μορφή συνομιλιών, δήλωσε σήμερα (26/6/2017) ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου, Dmitry Peskov, με αφορμή την ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων στο Αμβούργο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουλίου.
Ο Peskov διευκρίνισε ότι προς τον παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά την ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.
Τα σχόλια του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου ήρθαν σε απάντηση σε δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου «Αssociated Press», τις πληροφορίες του οποίου επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο «Tass», σύμφωνα με τις οποίες στο επιτελείο του Trump προέκυψαν διαφωνίες ως προς τη μορφή που θα πρέπει να πάρει μια τέτοιους είδους ενδεχόμενη συνάντηση.
Ο ίδιος ο Trump, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, είναι διατεθειμένος να πραγματοποιήσει μια ουσιαστική συνάντηση με τον πρόεδρο Putin στο Αμβούργο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορούσαν να συζητήσουν διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις.
Ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται μάλιστα να είναι υπέρ του να δοθεί η δυνατότητα στα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν τις συνομιλίες αυτές.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μερικοί σύμβουλοι τουTrump φέρεται να προτρέπουν τον αμερικανό πρόεδρο να τηρήσει μια προσεκτική στάση όσον αφορά τις επαφές με την Ρωσία, υπό το φως των υποψιών περί συνεργασίας του με την Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ και των ερευνών που διεξάγουν το FBI και το αμερικανικό Κογκρέσο όσον αφορά τις υποψίες αυτές.
Μάλιστα, φέρεται να τον συμβουλεύουν να πραγματοποιήσει μια σύντομη και τυπική συνάντηση με τον πρόεδρο Putin, ενώ προτείνουν την εκδοχή της διεξαγωγή συνομιλιών με θέμα την στρατηγική σταθερότητα, μεταξύ ρωσικής και αμερικανικής αντιπροσωπείας, χωρίς την συμμετοχή των δύο ηγετών.
Αναφερθείς στο ζήτημα αυτό, ο Peskov δήλωσε ότι «το θέμα του πρωτοκόλλου στη δεδομένη περίπτωση είναι δευτερεύον, επειδή αφορά το ενδεχόμενο της πρώτης προσωπικής συνάντησης των δύο προέδρων» , επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ούτως ή άλλως (οι δύο τους) θα βρίσκονται μαζί στην ίδια διοργάνωση , στην ίδια πόλη, την ίδια χρονική περίοδο και ούτως ή άλλως θα υπάρξει δυνατότητα να συναντηθούν».
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος, «η ρωσική πλευρά θα είναι έτοιμη να συναντηθεί με τη μορφή που θα εξυπηρετεί τους Αμερικανούς ή αντιθέτως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης