Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δήμαρχοι των ΗΠΑ θα ψηφίσουν για τη μετάβαση στην ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι το 2035

tags :
Οι δήμαρχοι των ΗΠΑ θα ψηφίσουν για τη μετάβαση στην ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι το 2035
Οι δήμαρχοι στη διάσκεψη εξέφρασαν συντριπτικά την υποστήριξή τους για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, ειδικά μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης Trump από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα τον Ιούνιο 2017
Οι ηγέτες από περισσότερες από 250 πόλεις συγκεντρώθηκαν στη Διάσκεψη των Δημάρχων των ΗΠΑ στο Μαϊάμι Μπιτς σήμερα 26 Ιουνίου 2017, για να ψηφίσουν για την επίτευξη του στόχου καθαρότητας ενέργειας 100%, ένα φιλόδοξο σχέδιο που θέλει μέχρι το 2035, οι πόλεις στις ΗΠΑ να λειτουργούν εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές όπως η αιολική και η ηλιακή.
Ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Philip Levine, ηγείται της προσπάθειας, αφού βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τις κινήσεις του την καταπολέμηση της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
Σύμφωνα με μια έρευνα του May Center for Climate and Energy Solutions, 47 πόλεις δαπάνησαν περίπου 1,2 δισ. δολάρια ετησίως για την ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες των πόλεων.
Οι δήμαρχοι στη διάσκεψη εξέφρασαν συντριπτικά την υποστήριξή τους για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, ειδικά μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης Trump από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα τον Ιούνιο 2017.
"Νομίζω ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι στην Αμερική δεν πιστεύουν ότι πρέπει να περιμένουμε από έναν πρόεδρο" του οποίου οι απόψεις του για την κλιματική αλλαγή είναι διαφορετικές από αυτές της επιστήμης, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης και νέος πρόεδρος του συνεδρίου Mitch Landrieu στην αρχή της διάσκεψης.
"Υπάρχει σχεδόν ομοφωνία σε αυτή τη διάσκεψη ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και ότι οι άνθρωποι έχουν συμβολή σε αυτήν.
Μπορεί να υπάρχει κάποια διαφωνία σχετικά με το πώς να εφαρμοστεί.
Αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνείται να ενεργήσει ή απλώς θέλει να μείνει αμέτοχη, οι ίδιες οι πόλεις, μέσω των δημάρχων τους, θα δημιουργήσουν μια νέα εθνική πολιτική με τη συσσώρευση των μεμονωμένων προσπαθειών μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης