Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επαναφέρεται μερικώς η απαγόρευση εισόδου από 6 μουσουλμανικές χώρες

tags :
ΗΠΑ: Επαναφέρεται μερικώς η απαγόρευση εισόδου από 6 μουσουλμανικές χώρες
Το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Donald Trump θα εφαρμόζεται για τα πρόσωπα που «δεν έχουν εγκαθιδρύσει μια σχέση αγαθής προαίρεσης με κάποιο πρόσωπο ή μια οντότητα στις ΗΠΑ»
Μια σημαντική νίκη «χάρισε» σήμερα (26/6/2017) το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στον πρόεδρο Donald Trump, διατάσσοντας τη μερική εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματός του, εν αναμονή της εξέτασης του θέματος επί της ουσίας, το φθινόπωρο.
Το διάταγμα, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους κατοίκους έξι μουσουλμανικών χωρών, θα εφαρμόζεται για τα πρόσωπα που «δεν έχουν εγκαθιδρύσει μια σχέση αγαθής προαίρεσης με κάποιο πρόσωπο ή μια οντότητα στις ΗΠΑ», σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του διατάγματος του Trump είχε ανασταλεί από πολλούς άλλους δικαστές, σε πρωτοβάθμια δικαστήρια και σε εφετεία.
Οι εννέα ανώτατοι δικαστές, ωστόσο, δέχτηκαν τη μερική εφαρμογή του και επιπροσθέτως δέχτηκαν να εξετάσουν το ζήτημα, γεγονός που σημαίνει ότι ο Trump θα μπορούσε να πετύχει άλλη μια, τελική, δικαστική νίκη που θα ακυρώνει τις προηγούμενες αποφάσεις.
Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα ακούσει τα επιχειρήματα περί της νομιμότητας του διατάγματος όταν ξεκινήσει η επόμενη δικαστική περίοδος, τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης