Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Η Ε.Ε. αναμένει περισσότερα δικαιώματα για τους πολίτες της που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Barnier: Η Ε.Ε. αναμένει περισσότερα δικαιώματα για τους πολίτες της που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο στόχος της Ε.Ε. για τα δικαιώματα των πολιτών: το ίδιο επίπεδο προστασίας με το δίκαιο της Ε.Ε., ανέφερε ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit
Οι Βρυξέλλες αναμένουν ένα υψηλότερο επίπεδο προστασίας για τους πολίτες της Ε.Ε. που ζουν στη Βρετανία, μετά την έξοδο της χώρας από το μπλοκ, από ό,τι πρότεινε η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May, δήλωσε σήμερα (26/6/2017) ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, Michel Barnier.
Η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε σήμερα ένα έγγραφο πολιτικής, στο οποίο περιγράφονται λεπτομερώς οι προτάσεις για τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ.
«Ο στόχος της Ε.Ε. για τα δικαιώματα των πολιτών: το ίδιο επίπεδο προστασίας με το δίκαιο της Ε.Ε.
Χρειάζονται περισσότερη φιλοδοξία, σαφήνεια και εγγυήσεις από ό,τι στη σημερινή θέση του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε ο Barnier στο «Twitter».
Η πρωθυπουργός Theresa May παρουσίασε λεπτομερώς το σχέδιό της για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στη Βρετανία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να τους προσφέρει τα ίδια υγειονομικά, ιατρικά και εκπαιδευτικά οφέλη με τους Βρετανούς πολίτες.
Στο έγγραφο των 15 σελίδων, η May αναφέρει ότι η Βρετανία θα επιτρέψει στους σημερινούς μετανάστες από την Ε.Ε. να διατηρήσουν την υγειονομική περίθαλψη και άλλα οφέλη, που είναι πιο γενναιόδωρα από εκείνα που παρέχονται στους μετανάστες από αλλού.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι εκείνοι που ζουν στη Βρετανία εδώ και πέντε χρόνια μέχρι μια ημερομηνία αποκοπής, που θα αποφασιστεί στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν και να υποβάλουν αίτηση για δικαιώματα μόνιμης διαμονής - ένα δικαίωμα που αλλοδαποί έχουν ήδη στην υπόλοιπη Ε.Ε. - ενώ οι μετανάστες που μετοίκησαν στη Βρετανία πιο πρόσφατα θα μπορούν να παραμείνουν ώσπου να φθάσουν το χρονικό όριο μετά το οποίο θεωρούνται «μόνιμα εγκατεστημένοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης