Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίτηση για χρεοκοπία κατέθεσε η Takata – Συμφώνησε για εξαγορά από την κινεζική Key Safety Systems

Αίτηση για χρεοκοπία κατέθεσε η Takata – Συμφώνησε για εξαγορά από την κινεζική Key Safety Systems
Μέχρι στιγμής, 16 θάνατοι και 180 σοβαροί τραυματισμοί έχουν συνδεθεί άμεσα με τους ελαττωματικούς αερόσακους ασφαλείας της Takata
Αίτηση στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από τους πιστωτές κατέθεσε σε Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσε η ιαπωνική Takata, κάτι που είχε θεωρηθεί ως αναπόφευκτο ελέω των τεραστίων ζημιών από την ανάκληση δεκάδων εκατομμυρίων οχημάτων με προβλήματα στους αερόσακους.
Παράλληλα, συμφώνησε για εξαγορά από την κρατική κινεζική εταιρεία Key Safety Systems, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων.
Στις 12 Ιανουαρίου 2017 η κατασκευάστρια αερόσακων ασφαλείας συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1 δισ. δολαρίων στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., αποδεχόμενη την ενοχή της στις κατηγορίες απάτης που αντιμετωπίζει στη χώρα.
Η υπόθεση αφορά στον τρόπο με τον οποίο η Takata χειρίστηκε το πρόβλημα των ελαττωματικών αερόσακων που είχε εγκαταστήσει σε αυτοκίνητα, ορισμένοι από τους οποίους την ώρα οδικών ατυχημάτων εκρήγνυνταν όταν φούσκωναν (σε ορισμένες περιπτώσεις εκσφενδονίζοντας και μεταλλικά σωματίδια), με αποτέλεσμα να μην προστατεύουν τους επιβάτες των οχημάτων.
Μέχρι στιγμής, 16 θάνατοι και 180 σοβαροί τραυματισμοί έχουν συνδεθεί άμεσα με τους ελαττωματικούς αερόσακους ασφαλείας της Takata, εκ των οποίων οι 11 στις Η.Π.Α. (σχεδόν αποκλειστικά σε αυτοκίνητα Honda).
Ο συμβιβασμός της εταιρείας με τις αμερικανικές αρχές περιλαμβάνει την καταβολή προστίμου 25 εκατ. δολαρίων για την αποδοχή διάπραξης εγκληματικών ενεργειών, 125 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση θυμάτων των αερόσακών της και 850 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση 19 αυτοκινητο-βιομηχανιών που υπέστησαν τεράστιο κόστος ανάκλησης των οχημάτων τους προς αντικατάσταση των προβληματικών αερόσακων Takata.
Συνολικά 42 εκατ. οχήματα με 70 εκατ. αερόσακους Takata θα χρειαστεί να ανακληθούν στις Η.Π.Α. για την αντικατάσταση των αερόσακων, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη ανάκληση τη μεγαλύτερη για ζητήματα οδικής ασφάλειας στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης