Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι σωροί σκουπιδιών από τη συνεχιζόμενη απεργία που πλήττει την Ελλάδα προκαλούν φόβους για την υγεία

Reuters: Οι σωροί σκουπιδιών από τη συνεχιζόμενη απεργία που πλήττει την Ελλάδα προκαλούν φόβους για την υγεία
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι θέλουν καλύτερους όρους για το προσωπικό με συμβάσεις που απειλείται, λένε, με δικαστική απόφαση που απαγορεύει την παράταση των συμβάσεών τους
Στην συνεχιζόμενη απεργία των εργαζόμενων στα σκουπίδια και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αναφέρεται σε σημερινό (26 Ιουνίου 2017 )του άρθρο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Οι σακούλες σκουπιδιών και φτιάχνουν σωρούς από σκουπίδια στα πεζοδρόμια του λιμανιού του Πειραιά και της Αθήνας τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017- απόρροια μιας αυξανόμενης εργασιακής διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων στα συλλογή απορριμμάτων, μετατρέποντας τη σε μια κρίση δημόσιας υγείας.
Μια συνταξιούχος κρατώντας τη μύτη της πρόσθεσε τη δική της μικρή σακούλα στο λόφο από σκουπίδια.
"Είναι λυπηρό, καταλαβαίνω τις ανησυχίες για την εργασία, αλλά πλέον παίρνει κοινωνικές προεκτάσεις... πηγαίνει πολύ μακριά», είπε.
Γύρω της, οι μετακινούμενοι νωρίς το πρωί πρόσθεσαν κι εκείνοι τα σκουπίδια τους, καθώς οι συλλέκτες απορριμμάτων και άλλοι δημοτικοί εργάτες μπήκαν στη δεύτερη εβδομάδα της απεργίας.
Οι απεργοί φοβούνται τις απώλειες θέσεων εργασίας καθώς η Ελλάδα παλεύει με το έβδομο έτος λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές.
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι θέλουν καλύτερους όρους για το προσωπικό με συμβάσεις που απειλείται, λένε, με δικαστική απόφαση που απαγορεύει την παράταση των συμβάσεών τους.
Πολλοί πολίτες , που υπέφεραν από τις ίδιες περικοπές, είδαν τις κινητοποιήσεις με συμπάθεια στην αρχή.
Αλλά αυτή η στήριξη έχει πλέον κλονιστεί καθώς οι σάκοι σκουπιδιών συσσωρεύονται στον καλοκαιρινό ήλιο.
Σε όλη την πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις, οι κάτοικοι έχουν αναφέρει αυξανόμενο αριθμό εντόμων, αρουραίων, αδέσποτων γατών και σκύλων, όλοι τους μεταφορείς λοιμώξεων.
Οι αρχές ζήτησαν από τους ανθρώπους να κρατήσουν τα σκουπίδια τους στο σπίτι, αν και για όσους μένουν σε πολυκατοικίες, υπάρχει χώρος μόνο στα μπαλκόνια τους.
Ορισμένοι δήμοι, όπως της Θεσσαλονίκης, έχουν στραφεί στον ιδιωτικό τομέα για να ανακουφίσουν την κατάσταση, αναθέτοντας τα απορρίμματα σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Παραμένει να δούμε πόσο καιρό οι προϋπολογισμοί τους μπορούν να αντέξουν το πρόσθετο κόστος.
Και οι απεργοί δεν δείχνουν κανένα σημάδι υποχώρησης.
«Θα εντατικοποιήσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εκτός αν η κυβέρνηση αποδέχθει τα αιτήματά μας», δήλωσε ο Νίκος Τράκας, επικεφαλής της εργατικής ένωσης δημοτικών εργαζόμενων ΠΟΕ-ΟΤΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης