Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αναθεώρηση του νομοσχεδίου που αντικαθιστά το Obamacare ετοιμάζουν οι Ρεπουμπλικάνοι

tags :
ΗΠΑ: Αναθεώρηση του νομοσχεδίου που αντικαθιστά το Obamacare ετοιμάζουν οι Ρεπουμπλικάνοι
Οι Ρεπουμπλικανοί τάχθηκαν εναντίον του Obamacare από τότε που ψηφίστηκε το 2010
Μια αναθεωρημένη έκδοση του νομοσχεδίου για την υγεία ετοιμάζουν οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές της Γερουσίας, καθώς επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ψήφισης, πριν τις διακοπές των εργασιών του σώματος στις 4 Ιουλίου.
Όπως γράφει η εφημερίδα Politico μια πιθανή αλλαγή στο νομοσχέδιο θα ήταν να προστεθεί μια διάταξη για να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι, κυρίως εκείνοι που είναι νέοι και υγιείς, να εγγραφούν σε ασφαλιστικά προγράμματα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και οι συνάδελφοί του στο Κογκρέσο πιέζουν να καταργήσουν και να αντικαταστήσουν το πρόγραμμα υγείας και ασφάλισης Obamacare.
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την έκδοση ενός νέου νομοσχεδίου περί υγειονομικής περίθαλψης τον περασμένο μήνα.
Το νομοσχέδιο που παρουσίασαν στη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα οι Ρεπουμπλικάνοι επικρίθηκε αμέσως από τους συντηρητικούς και τους μετριοπαθείς στο κόμμα.
Με τους Ρεπουμπλικάνους που κατέχουν μόνο πλειοψηφία 52 θέσεων στη Γερουσία των 100 εδρών, το νομοσχέδιο ήταν απίθανο να περάσει χωρίς αναθεώρηση.
Κατά το Reuters τουλάχιστον τέσσερις συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο σχέδιο νομοθεσίας.
Μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανοί εξέφρασαν αμφιβολίες για την αντικατάσταση του Obamacare, καθώς ανησυχούν ότι η προσέγγιση του κόμματος στην υγειονομική περίθαλψη θα άφηνε ανασφάλιστους πολλούς ανθρώπους, και ιδιαίτερα εκείνους με χαμηλά εισοδήματα.
Οι Ρεπουμπλικανοί τάχθηκαν εναντίον του Obamacare από τότε που ψηφίστηκε το 2010, καθώς επέκτεινε την κάλυψη για την υγεία σε περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανούς, μέσω του Medicaid, του κυβερνητικού προγράμματος για τους φτωχούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης