Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Δύσκολο να επιλυθεί η κρίση στην ανατολική Ουκρανία

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Δύσκολο να επιλυθεί η κρίση στην ανατολική Ουκρανία
Τόσο η Ουκρανία όσο και οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές παραβίασαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών
Τόσο η Ουκρανία όσο και οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές παραβίασαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία και πιθανώς θα είναι δύσκολο να επιλυθεί η κρίση βραχυπρόθεσμα, προειδοποίησε σήμερα (26/6/2017) ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel.
«Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε διέξοδο μετά από τόσα χρόνια», δήλωσε ο Gabriel σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR).
«Φυσικά προσπαθούμε, αλλά δεν φαίνεται να έχουμε μια (βραχυπρόθεσμη επίλυση) των δυσκολιών στην περιοχή», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Ο ίδιος δήλωσε ότι υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ομάδας Επαφής για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ (Normandy format) - που περιλαμβάνει τις Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία και Ρωσία - για την επίλυση της κρίσης, αλλά τόνισε ότι οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δεν είναι αισιόδοξοι, δεδομένης της κατάστασης στην περιοχή.
«Δεν έχω καλά μηνύματα σχετικά με αυτό το θέμα», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης