Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: «Ξεκάθαρη νίκη» για την εθνική ασφάλεια η επαναφορά της ταξιδιωτικής απαγόρευσης

tags :
Trump: «Ξεκάθαρη νίκη» για την εθνική ασφάλεια η επαναφορά της ταξιδιωτικής απαγόρευσης
Η σημερινή απόφαση μού επιτρέπει να χρησιμοποιήσω ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία της πατρίδας μας, τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος 
Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επανεξετάσει τη νομιμότητα της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ των ταξιδιωτών από έξι μουσουλμανικές χώρες, καθώς και όλων των προσφύγων, και να επιτρέψει στο μεταξύ τη μερική εφαρμογή της, επαίνεσε σήμερα (26/6/2017) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donal Trump.
«Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι μια ξεκάθαρη νίκη για την εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε ο Trump σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας:
«Η σημερινή απόφαση μού επιτρέπει να χρησιμοποιήσω ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία της πατρίδας μας».
Αργότερα, με ανάρτησή του στο «Twitter», ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
«Πρέπει να κρατήσουμε την Αμερική ΑΣΦΑΛΗ!», έγραψε.


Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών διέταξε τη μερική εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Trump, εν αναμονή της εξέτασης του θέματος επί της ουσίας, το φθινόπωρο.
Το διάταγμα, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους κατοίκους έξι μουσουλμανικών χωρών, θα εφαρμόζεται για τα πρόσωπα που «δεν έχουν εγκαθιδρύσει μια σχέση αγαθής προαίρεσης με κάποιο πρόσωπο ή μια οντότητα στις ΗΠΑ», σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του διατάγματος του Trump είχε ανασταλεί από πολλούς άλλους δικαστές, σε πρωτοβάθμια δικαστήρια και σε εφετεία.
Οι εννέα ανώτατοι δικαστές, ωστόσο, δέχτηκαν τη μερική εφαρμογή του και επιπροσθέτως δέχτηκαν να εξετάσουν το ζήτημα, γεγονός που σημαίνει ότι ο Trump θα μπορούσε να πετύχει άλλη μια, τελική, δικαστική νίκη που θα ακυρώνει τις προηγούμενες αποφάσεις.
Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα ακούσει τα επιχειρήματα περί της νομιμότητας του διατάγματος όταν ξεκινήσει η επόμενη δικαστική περίοδος, τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης