Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους η Goldman Sachs ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στο χρυσό

tags :
Οι τρεις λόγοι για τους οποίους η Goldman Sachs ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στο χρυσό
Ο αμερικανικός οίκος εκτικά ότι το πολύτιμο μεταλλο σε ετήσια βάση θα βρεθεί στα 1.250 δολάρια ανά ουγγιά, παρ' όλοπου η πλειοψηφία των επενδυτών στον κλάδο τον εμπορευμάτων είναι στραμμένη στο αργό πετρέλαιο
Τους τρεις λόγους για τους οποίους ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στο χρυσό επισημαίνει η Goldman Sachs σε νέο σημείωμά της προς τους επενδυτές.
Ο αμερικανικός οίκος εκτικά ότι το πολύτιμο μεταλλο σε ετήσια βάση θα βρεθεί στα 1.250 δολάρια ανά ουγγιά, παρ' όλοπου η πλειοψηφία των επενδυτών στον κλάδο τον εμπορευμάτων είναι στραμμένη στο αργό πετρέλαιο.
Οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου, τόσο λόγω της παραγωγής στις ΗΠΑ, όσο και στη Λιβύη (την οποία δεν επηρεάζουν τα μέτρα του ΟΠΕΚ) έχουν στρέψει τους επενδυτές στο "μαύρο χρυσό".
Ο χρυσός, όμως, έχει περιθώρια να ενισχυθεί ως το ψυχολογικό όριο των 1.250 δολαρίων.
Για τρεις λόγους, σύμφωνα με τη Goldman Sachs:
-Οι χαμηλότερες επιστροφές των επενδυτών στη Wall Street, όπως αναμένεται για το 2017 θα τους οδηγήσουν σε πιο επιθετικές τοποθετήσεις.
-Η επιτάχυνση της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών θα ενισχύσει την αγοραστική ισχύ τους, και την όρεξή τους για χρυσό.
-Η παραγωγή των χρυσορυχείων θα ενταθεί το 2017.
Η Goldman Sachs παραθέτει το εξής γράφημα για να δείξει την εντεινόμενη προτίμηση των επενδυτών στο χρυσό ανάμεσα σε άλλα assets.


Όπως επισημαίνει ο οίκος την περασμένη εβδομάδα ο χαλκός ενισχύθηκε με 2,5%, ενώ το πετρέλαιο ήταν το asset με τη χειρότερη απόδοση -4,3%.
Η απόδοση του χρυσού ήταν επίπεδη στο +0,1%.
Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι ο χρυσός θα παραμείνει ευαίσθητος στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, λόγω της επιρροής που δέχεται από το δολάριο, ωστόσο οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης μπορεί να είναι "καλή ευκαιρία".

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης