Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φορολογικό παράδεισο στην Ινδία αναζητάει η Apple - Επαφές της εταιρίας με την ηγεσία της χώρας

tags :
Φορολογικό παράδεισο στην Ινδία αναζητάει η Apple - Επαφές της εταιρίας με την ηγεσία της χώρας
Ο Cook συναντήθηκε με τον Narendra Modi σε επιχειρηματική διάσκεψη κορυφής στην Ουάσινγκτον, σε μια περίοδο που η Apple στοχεύει στην αναδυόμενη ινδική αγορά ως πηγή εσόδων μετά την μείωση των πωλήσεών της στην Κίνα
Toν θετικό οικονομικό αντίκτυπο που δημιουργεί στην Ινδία η Apple υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλός της Tim Cook, σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της χώρας, Narendra Modi.
Η εταιρεία που έφτιαξε το iPhone αναζητά βαθύτερη πρόσβαση στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά smartphones παγκοσμίως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
H τιμή της μετοχής της Apple είναι στα 145,82 δολάρια και η συνολική κεφαλαιοποίησή της στα 763,68 δισ. δολάρια.
Ο Cook συναντήθηκε με τον Narendra Modi σε επιχειρηματική διάσκεψη κορυφής στην Ουάσινγκτον, σε μια περίοδο που η Apple στοχεύει στην αναδυόμενη ινδική αγορά ως πηγή εσόδων μετά την μείωση των πωλήσεών της στην Κίνα.
Η Apple ζήτησε από τους Ινδούς κυβερνητικούς αξιωματούχους μια σειρά φορολογικών και πολιτικών αλλαγών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της εργασίας κατασκευής του iPhone στη χώρα.
Επιδιώκει την άδεια να ανοίξει τα δικά της καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ινδία, όπου αυτή τη στιγμή πωλεί τα iPhones μέσω μεταπωλητών.
Στη συνάντησή του με τον Modi, ο Cook επανέλαβε ότι η Apple είχε δημιουργήσει 740.000 θέσεις εργασίας στην Ινδία μέσω της λεγόμενης "οικονομίας εφαρμογών" και οι Ινδοί προγραμματιστές είχαν δημιουργήσει σχεδόν 100.000 εφαρμογές για το App Store της.
Ο Modi μίλησε με τον Cook και άλλους επιχειρηματικούς ηγέτες των ΗΠΑ πριν από τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Donald Trump.
Σημειωτέον, οι ινδικές αρχές έχουν προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις στην Apple, με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθούν με την πάροδο του χρόνου περισσότερα τοπικά προϊόντα τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης